فوتسال قم همواره خاستگاه بازیکنان بزرگی بوده است و در رده های پایه نیز بعنوان سلطه بلامنازع فوتسال شناخته می شود.
از پرورش ملی پوشان تا خطر سقوط؛ سلطه بلامنازع فوتسال قم در رده های پایه

مسلم اصلانی/به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، "باید قم را پایتخت فوتبال کشور بدانیم این استان پتانسیل بیشتری برای ارتقا در فوتسال دارد" این بخشی از صحبت های ماه گذشته ی مهدی تاج ریاست فدراسیون فوتبال در مجمع هیات فوتبال استان قم بود.

پیشینه درخشان در استعدادیابی فوتسال قم

فوتسال قم، با داشتن پیشینه‌ای درخشان در پرورش بازیکنان ملی‌پوش، همواره یکی از مراکز رشد و معرفی استعدادهای فوتسال ایران بوده است. شهری که روزگاری خاستگاه بازیکنانی نظیر وحید شمسایی، مصطفی نظری، مجید لطیفی، علی اصغر حسن زاده، محسن حسن زاده، سید وحید غیاثی، حسین صبوری، محسن آزاد، یدالله یامولا و رضا گلباشی بوده است، نماینده اش در لیگ برتر در خطر سقوط قرار دارد و اگرچه تیم کلینیک ایرانیان قم در هفته هفدهم؛ پس از سپردن سکان هدایت تیم به سعید قاسمی، توانست پس از ۱۲ هفته کام هوادارانش را با پیروزی برابر سن ایچ ساوه شیرین کند ولی برای رهایی از سقوط نیازمند عزمی دوچندان است.

سلطه بلامنازع قم در رده‌های پایه

قم همچنان به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در پرورش بازیکنان جوان در رده‌های سنی مختلف شناخته می‌شود. قهرمانی این شهر در سال جاری در رده‌های سنی نونهالان، جوانان و امید کشور، نشان از وجود استعدادهای بی‌نظیر در این شهر است. داشتن مدارس فوتسال متعدد؛ بافت جمعیتی متکثر و وجود جوانان و علاقمندان فراوان به فوتسال شاخصه اصلی این شهر و استان است.

چالش‌های مدیریتی و زیرساختی

با وجود پتانسیل بالای شهر قم در رشته فوتسال، به دلیل عدم حمایت مسئولان استانی در یک دهه اخیر، به اذهان اهالی فوتسال این شهر را همواره نگران سرنوشت تیم لیگ برتری خود کرده است.

تغییر نام چندباره تیم لیگ برتری شهر قم در سال‌های اخیر، یکی دیگر از نمونه‌های این سوء تدبیر است و پربیراه نیست  بگوییم: اگر وجود هواداران پرشور این شهر نبود اوضاع از شرایط فعلی نابسامان تر بود.



امید به احیا و آینده

امیدواری برای احیای تیم کلینیک ایرانیان و دیگر تیم‌های ریشه‌دار و پرهوادار کشور همچنان وجود دارد. این تیم‌ها می‌توانند با حمایت مسئولان استانی دوباره به جایگاه اصلی خود بازگردند و در این میان نقش پیشکسوتان در جهت دهی و مشاوره به مدیران تیم ها میتواند راه گشا باشد.

اصل تنازع بقا در ورزش

اگر این اصل را به ورزش هم تسری بدهیم باید گفت: در جنگ قدرت میان تیم ها، تیم های ضعیف به مرور از صحنه آن رشته ورزشی حذف میشوند و جز نامی در تاریخ، اثری از آنها باقی نمی ماند و این زنگ خطر برای فوتسال قم به صدا درآمده است.

وظیفه رسانه ها به عنوان نماینده افکار عمومی اعلان به موقع هشدار به مدیرانی است که درگیر روزمره گی شده اند و از عواقب اجتماعی حذف سرمایه های ورزشی یا بی اطلاعند و یا خود را به بی خبری زده اند.

حفظ تیم‌های پرطرفدار نه تنها به سود کُلیت فوتسال است، بلکه به جذابیت این رشته می‌افزاید. تیم‌های لیگ برتری، برند ورزشی شهرهایشان هستند و در صورت سقوط، استعدادهای جوان به تیم‌های دیگر کوچ می‌کنند و ناامیدی هواداران می‌تواند موجی از فترت را برای سالیان طولانی بر  این رشته ورزشی حکمفرما کند.

رسول قلی زاده و علی مسعودی مدیران کلینیک ایرانیان قم هر چند تمام تلاش خود را برای این رشته در قم انجام می دهند اما همت و حمایت مسئولان استانی را نیز در این راه می طلبد تا این تیم بازیکن ساز و پرهوادار قمی شرایط بهتری را در لیگ برتر داشته باشد.

انتهای پیام /



مطالب مرتبط