• گروه مطلب:| خبر| فوتسال بانوان|
  • کد مطلب:63226
  • زمان انتشار:شنبه 22 ارديبهشت 1403-14:35
  • کاربر:زهرا حمیدی

زری فتحی درباره‌ی وضعیت درآمدی داوران فوتسال نیز گفت: در ایران درآمد ما نزدیک به صفر است اما در رقابت بین‌المللی به لطف خدا درآمد خوبی داریم.
داور بین المللی فوتسال: درآمد داوران زن در ایران درحد صفر است

به گزارش پایگاه خبری۲٠۲٠، زری فتحی داور شیرازی و بین المللی فوتسال در‌خصوص چگونگی و چرایی حضورش در این عرصه می‌گوید: من در زمان دانشجویی فوتسال بازی می‌کردم.از‌طرفی در خانواده‌ای کاملاً ورزشی بزرگ شده‌ام و برادری داشتم که فوتبالیست بود. اما از بچگی، نقش داور برایم کنجکاوی برانگیز بود. برای همین از ۲۰ سالگی کلاس‌های داوری را شروع کردم و پیش رفتم. در سال ۹۰ مدرک درجه یک داوری را در اهواز کسب کردم. پس‌از آن باید سه سال می‌گذشت تا بتوانم در کلاس‌های داوری ملی بنشینم. اما دو سال و ۵ ماه که گذشته بود، در یک تست بدنی داوری شرکت کردم و آن‌قدر وضعیت خوبی داشتم که یک درجه افتخاری به من دادند تا بتوانم زودتر از موعد، درجه ملی را بگذرانم. دو سال بعد هم وارد لیست بین‌المللی شدم. در همان سال به کشور مالزی رفتم و با موفقیت در کلاس داوری، داور الیت شدم.

فتحی افزود: در دانشگاه رشته تربیت‌بدنی می‌خواندم و حالا هم ۱۵ سال سابقه معلمی ورزش در آموزش‌و‌پرورش را دارم. دو سال پیش در یک مدرسه منطقه محروم تدریس کردم و از‌آنجا یک تیم فوتسال تشکیل دادیم و در مسابقات مدارس ناحیه ۳ مقام اول را کسب کردیم.

او درخصوص وضعیت داوری در استان فارس گفت: اگر واقع بینانه صحبت کنم نمی‌توانم بگویم وضعیت خوبی داریم. چندی پیش خانم سلطنت نوروزی که داور بین‌المللی فوتبال ما بود از داوری خداحافظی کرد و پس‌از او هنوز هیچ داوری که در سطح ایشان باشد و بتوانیم به کشور معرفی کنیم، نداریم. یک سری بی‌مهری‌هایی به داوری استان فارس شده است و به هرجایی رسیده ایم از تلاش شخص خودمان بوده است.

این داور بین‌المللی درخصوص وضعیت درآمدی داوران فوتسال نیز گفت: در ایران درآمد ما نزدیک به صفر است اما در رقابت بین‌المللی به لطف خدا درآمد خوبی داریم. در ایران چندی پیش یکی از بازیکنان خانم، گلایه کرده بود که چرا در یک سال فقط یک میلیارد تومان می‌گیرد! اما فکر می‌کنید یک داور خانم در یک سال چقدر می‌گیرد؟ اگر در تمام فصل قضاوت کند، نهایتاً ۵ میلیون تومان به او می‌دهند!

فتحی که دو سال پیش در مسابقات جام ملت‌های اروپا قضاوت کرده بود درخصوص آن رقابت‌ها گفت: آن رقابت‌ها یکی از قشنگ‌ترین خاطراتم محسوب می‌شود. اولین سالی بود که الیت شده بودم و بعد از اینکه در مسابقات جام ملت‌های آسیا دیدار رده‌بندی را سوت زده بودم، ابلاغ جام ملت‌های اروپا برایم آمد. در دور نیمه‌نهایی ۲ بازی را قضاوت کردیم و همه منتظر چیدمان رده‌بندی و فینال بودیم. خوشبختانه من توانستم داور دوم دیدار رده‌بندی شوم و به‌عنوان داور وقت، نگهدار بازی فینال هم انتخاب شدم.

او که به‌تازگی دومین حضور در جام ملت‌های آسیا را هم تجربه کرده است، گفت: دو سال پیش که برای اولین‌بار برای قضاوت جام ملت‌های آسیا به کویت رفتم، وقتی وارد سالن شدم، نگاه تماشاگران طوری بود که انگار می‌گفتند مگر می‌شود یک داور خانم بازی آقایان را قضاوت کند؟ آن هم با حجاب کامل! اما بعد از اینکه قضاوت کردیم و بیرون آمدیم، همه خیلی خوشحال بودند که چنین قضاوت خوبی از ما دیده‌اند. آن سال بازی رده‌بندی آقایان را هم قضاوت کردیم. بعد از بازی یکی از مسئولان فوتبال کویت به من فیلمی نشان داد که در فضای مجازی پخش شده بود. به‌عنوان یک داور زن با حجاب کامل، این قضیه در فضای مجازی کشور کویت وایرال شده بود. اما امسال دیگر اتفاق عجیبی نبود. بازیکنان و مربیان تقریباً ما را می‌شناختند و جو خوبی حکم‌فرما بود.

این داور شیرازی، بزرگترین مشکل داوران زن در ایران را مسئله دستمزد می‌داند و می‌گوید: اگر دستمزد نباشد، انگیزه‌ای هم نیست. علاوه‌بر آن، مسئولان ورزش هم از من حمایتی نکرده‌اند. اما خوشبختانه حمایت آموزش‌و‌پرورش را داشته‌ام. هرگاه اداره ورزش، پیست و سالن در اختیارم نگذاشته، مسئولان تربیت‌بدنی آموزش‌و‌پرورش نهایت همکاری را با من داشته‌اند.

فتحی درخصوص رویدادهای پیش‌رو نیز گفت: در‌حال‌حاضر کاندیدای قضاوت در جام‌جهانی مردان ۲۰۲۴ و جام‌جهانی بانوان ۲۰۲۵ هستم که امیدوارم بتوانم ابلاغ حضور در این میادین بزرگ را دریافت کنم.

او در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا الگوی داوری داشته است یا خیر، گفت: الگوی خاصی در این زمینه نداشته‌ام. داوری نیاز به صبوری و پشتکار دارد که من هر دوی این‌ها را از مادرم آموخته‌ام. من در دنیای ورزش هیچ پشتوانه ای به‌جز خانواده نداشته‌ام و امیدوارم بتوانم به جایگاهی برسم که آن‌ها نهایت لذت و افتخار را از جایگاه من ببرند.»

انتهای پیام/



مطالب مرتبط