• گروه مطلب:| خبر| فوتسال باشگاهی|
  • کد مطلب:59831
  • زمان انتشار:سه شنبه 07 آذر 1402-21:46
  • کاربر:سعید حسینی

محمد کشاورز پس از پایان دوران باشکوه بازیگری‌اش، هرگز در ذهنش خطور نمی‌کرد که او در چنین بازه زمانی کوتاهی، در صدر هرم مربیگری قرار بگیرد.
راز موفقیت کاپیتان سابق تیم‌ملی در مربیگری

به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، در تابستان امسال، کشاورز سنت همیشگی باشگاه اصفهانی را کنار گذاشت و با یک جراحی بزرگ، تغییر و تحولات مثبتی در قلب گیتی پسند ایجاد کرد. گیتیزن‌ها مارکت داغی را پشت‌سر گذاشتند و ستاره‌های فوتسال که هر کدام آرزویی برای هر تیمی محسوب می‌شدند سپهرمحمدی، علی مروتی، فرهاد توکلی، اصغرحسن زاده، علی‌رضا وفایی، ابوالقاسم عروجی و فرهاد فخیم را از لیست خارج و به چند بازیکن نه چندان مطرح و بزرگ امیرحسین داوودی، بهمن جعفری، مسعود محمدی، مهدی مهدی‌خانی، کیانوش شیرپور فرصت شکوفایی داد. اگرچه رفیعی‌پور، سنگ‌سفیدی و شیخ احمدی برگه آس‌های کشاورز در نقل‌وانتقالات تابستانی بودند که یکی پس از دیگری به پایین آمدند و خط‌ونشان او برای حفظ محمدحسین درخشانی، یکی دیگر از شاهکارهای این مربی قلمداد می‌شود.بهداد شیخ احمدی، یکی دیگر از خریدهای موفق محمد کشاورز به شمار می‌رود. شیخ احمدی با هفت گل، دومین گلزن برتر گیتیزن‌ها بوده است.

اگر ماجراهای روی کار آمدن او به عنوان بازیکن-مربی در تیم‌های گیتی‌پسند و راگا را کنار بگذاریم، محمدکشاورز در اولین تجربه مربیگری‌اش به قهرمانی در لیگ برتر دست یافته و سپس در جایگاه دومی ایستاده و در حال حاضر با اقتدار به صدر جدول تکیه زده است.

محمدرضا سنگ‌سفیدی بمب نقل و انتقالات تیم گیتی پسند اصفهان و محمد کشاورز در مارکت تابستانی بود.

جای تعجب نیست که کشاورز در قامت مربیگری همان هوش و اشتیاقی را نشان می‌دهد که او را به عنوان بازیکنی خاص از سایر ملی‌پوشان متمایز کرده بود: توانایی بازی‌خوانی، رهبری تیم، کلید حل مشکلات، قلب تدافعی و طراح حملات تیم، (گل چیپ و فوق العاده او برابر برزیل در لحظات پایانی همچنان به عنوان حیاتی‌ و مهم‌ترین گل تاریخ ملی فوتسال یاد می‌شود) باعث شده تا بازیکنان همیشه در مقابل فوتسالیست‌هایی در سطح جهانی مانند او مطیع باشند. رزومه کشاورز پر از عناوین باشگاهی و ملی بسیار است و برای بازیکنانی که آرزوی گام برداشتن در مسیری مشابه را دارند، خوشایند بوده است.

دگرگونی ساختار تیمی گیتی‌پسند توسط کشاورز شبیه به قمار بزرگی بود که در انتها می‌توانست به دو راهی یا دو گزینه ختم شود. اول این‌که بازیکنان جدید، با حال و هوای تیم، خو بگیرند و تبدیل به مهره‌های کلیدی شوند. در دومین فرضیه، امکان داشت این بازیکنان، دوره گذار خود را در گیتی‌پسند پشت‌سر بگذرانند و مدت طولانی طی شود تا به هماهنگی لازم برسند و قسمت دوم به معنای طناب‌داری بود که بی سر و صدا برای خودش آویخته باشد.

هر چند که نیمه اول راه سپری شده و برای جمع‌بندی نهایی بسیار زود است، اما شاگردان کشاورز دست به شگفتی زدند و به عبارتی، تمامی معادلات را تا به اینجای فصل، به هم ریخته‌اند.

امیرحسین داوودی، پدیده‌ای است که محمد کشاورز در این فصل از او رونمایی کرد. بازیکن ۲۱ ساله، از فرش آرا به تیم گیتی‌پسند اصفهان پیوست.

برای درک بیشتر ماجرا، باید به سراغ تحلیل داده‌ها و آمارهای ثبت شده رفت، و همه در دنیای ورزش می‌دانند که آمار‌ها هرگز دروغ نمی‌گویند. ۱۳ بازی، ۱۲ پیروزی، یک تساوی و شکست‌ناپذیری. ثمره موفقیت بزرگ به تعداد گل‌های خورده این تیم برمی‌گردد، ۱۶ گل که باعث شده بهترین خط دفاعی لیگ را به خود اختصاص دهند و همچنین با چهار کلین‌شیت، بهترین عملکرد را تا پایان نیم‌فصل داشته باشند. چنین آماری جادویی بوده است. گیتیزن‌ها با ۴۸ گل‌زده، دومین خط آتش لیگ را در اختیار دارند، شاید اگر آن‌ها مِیل بیشتری برای گلزنی ‌داشتند، این تعداد گل افزایش می‌یافت اما بدون شک در تعداد گل‌های خورده‌‌شان هم تغییراتی ایجاد می‌شد.

دور برگشت ماراتن بزرگ در راه است؛ اما اغراق نکرده‌ایم اگر بگوییم محمد کشاورز هنر مربیگری‌اش را در سالیان اخیر به تصویر کشیده و با چند خرید معمولی، تیمش را به مسیر موفقیت و تصاحب قهرمانی بازگردانده. فراموش نکرده‌ایم که میانگین سنی گیتی‌پسند در فصل گذشته ۳۱ سال بوده و حالا عدد ۲۵ سال حسابی به چشم آمده است.


انتهای پیام/



مطالب مرتبط