فدراسیون فوتبال با اینکه مسابقات و اردو‌های تیم‌های ملی فوتسال و فوتبال مردان را برگزار کرده است، برای بخش بانوان برنامه‌ای ندارد.
وقتی فدراسیون فوتبال، بانوان را فراموش کرده است

به گزارش فوتسال ۲۰۲۰، شیوع کرونا باعث شد مرحله نیمه نهایی و فینال لیگ برتر فوتسال بانوان در فصل گذشته بعد از چند بار تعویق، سرانجام ۳۰ مرداد یعنی با ۶ ماه تاخیر به پایان برسد.

 بلاتکلیفی بانوان فوتسالیست 

مسئولان برگزاری مسابقات سعی کردند، هر طور شده، قهرمان لیگ برتر فصل قبل را با برگزاری مسابقه معرفی کنند و با وجود برخی مخالفت‌ها این اتفاق هم افتاد، اما با گذشت بیش از ۲ ماه از پایان فصل قبل، شروع فصل جدید رقابت‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
اگر چه لیگ برتر فوتسال بانوان به خوبی برگزار شد و از لحاظ فنی در سطح کیفی قابل قبولی بود، اما حالا برای شروع دوباره مسابقات، تیم‌ها و بازیکنان در سردرگمی کامل بسر می‌برند.

 شروع فعالیت رشته‌های دیگر بجز فوتسال 

در این مدت مسابقات و اردو‌های ملی رشته‌های مختلف با کسب مجوز از ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا در ورزش با اجرای کامل شیوه نامه‌های بهداشتی کم کم کار خود را شروع کردند، مثل لیگ هندبال، با این حال بلاتکلیف‌ترین رشته فوتسال بانوان است که هنوز نه اردویی برای تیم‌های ملی آن برگزار شده و نه خبری از اعلام برگزاری لیگ است تا حداقل باشگاه‌ها و بازیکنان تکلیف خود را بدانند.
هر چند با شروع موج سوم کرونا در کشور، برخی رشته‌ها هم برای بازگشایی فعالیت خود دست نگه داشته یا ادامه رقابت‌های خود را به تعویق انداخته اند، اما دست کم ورزشکاران و مربیان آن‌ها می‌دانند که مسابقه‌ای در کار است.

  لیگ فوتسال مجوز ندارد؟ 

با وجودی که برنامه ریزی برای برگزاری لیگ برتر فوتسال مردان انجام شده، باز هم برنامه‌ای برای بخش بانوان اعلام نشده است، آرش جابری سرپرست سازمان لیگ فوتسال در این باره می‌گوید؛ "بخش بانوان باید در مورد تیم‌های شرکت کننده و برگزاری مسابقاتش برنامه‌ای به ما تحویل دهد تا بتوانیم، برای آن برنامه ریزی کنیم. "
او حتی درباره زمان آغاز احتمالی مسابقات اظهارنظری نکرده است؛ "هیچ مجوزی برای آغاز مسابقات صادر نشده است و نمی‌توانیم، زمان آغاز مسابقات را اعلام کنیم. "
مسئولان سازمان لیگ همچنین اعلام کردند، برای اینکه مسابقات فصل جدید زودتر به پایان برسد، مرحله پلی آف رقابت‌ها حذف شده است و حتی صحبت از برگزاری لیگ در سه ماه بود تا با پایان رقابت ها، تیم ملی برای پیکار‌های قهرمانی داخل سالن آسیا در اردیبهشت ۱۴۰۰ آماده شود، اما هنوز نه خبری از آغاز لیگ است و نه اردو‌های تیم ملی.

 فوتسال بانوان بدون تیم ملی! 

تیم ملی فوتسال هم حال و روز چندان خوبی ندارد، اردوی‌های دو مقطعی آن مرداد، شهریور، مهر و آبان لغو شده است تا برنامه ریزی کادر فنی تیم ملی برای چندین بار تغییر کند، در حالیکه اردوی تیم ملی فوتسال مردان در چند مرحله برگزار شد و حتی آن‌ها در روز فیفا مسابقه‌ای دوستانه هم با تیم ملی ازبکستان برگزار کردند.
لیلا صوفی زاده، نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال در این باره می‌گوید؛ "تیم ملی فوتسال مردان رقابت‌های جام ملت‌های آسیا را پیش رو داشت، اولیت با آن‌ها بود که بعدا مسابقات آسیایی هم به تعویق افتاد. غیر از این ما هم دوست داشتیم که بانوان در روز فیفا مسابقه دوستانه داشته باشند. از طرفی اردویی هم برای آن‌ها برگزار نشده بود که تیم آماده‌ای برای رقابت داشته باشیم. "

 بدقولی و بی مهری به بانوان 

بدقولی مسئولان برای برپایی اردو‌های تیم ملی به بهانه کرونا و پرداخت نشدن حقوق کادرفنی تیم ملی از پارسال و تمدید نشدن قرارداد سرمربی و مربی تیم ملی از فروردین امسال، دست به دست هم داد تا شهناز یاری سرمربی تیم ملی هدایت تیم سایپا را برعهده بگیرد.
اتفاقی که اگرچه قبلا هم مشاهده شده است و در گذشته هم شادی مهینی سرمربی رده‌های سنی فوتبال، شهرزاد مظفر سرمربی سابق تیم ملی فوتسال و فاطمه شریف مربی فعلی تیم ملی فوتسال به طور همزمان در تیم ملی و باشگاهی فعالیت داشتند، اما چندان به مذاق فدراسیون نشین‌ها خوش نیامده است.

 یاری در تیم ملی ماندنی است؟ 

با اینکه استعفای یاری از سرمربیگری تیم ملی فوتسال بانوان از طرف فدراسیون و خود این مربی تکذیب شد، اما نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال پس از این خبر اعلام کرد؛ "شاید براساس مقررات فدراسیون و تضاد منافع، تصمیم دیگری درباره سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان گرفته شود که در آینده مشخص خواهد شد. "
از قرار معلوم هرگاه اردویی برپا می‌شود، برای کادرفنی تیم ملی بانوان هم حقوقی در نظر می‌گیرند، اما این پرداخت‌ها از سال قبل انجام نشده و شاید همین موضوع باعث دلسردی سرمربی تیم ملی شده است.
هر چند که طبق قوانین، سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان به عنوان یک مربی آزاد می‌توانست با هر تیمی وارد مذاکره شود.
فاطمه شریف مربی تیم ملی درباره حقوق و قرارداد کادرفنی تیم ملی فوتسال بانوان گفته است؛ "فدراسیون مدت‌ها است که فقط در زمان اردو‌ها به مربیان حقوق می‌دهد و با تعطیلی چند ماهه خبری از اردو‌ها نیست و معیاری برای پرداخت‌ها هم وجود ندارد. سرمربی تیم ملی نمی‌تواند، منتظر فدراسیون باشد، آخرین اردوی تیم ملی به اواخر پاییز سال قبل بازمی گردد و از حدود یک سال قبل تیم ملی اردویی نداشته است. وقتی اردویی نباشد، پرداختی هم وجود ندارد. فدراسیون فوتبال هنوز حقوق اردو‌های سال قبل کادرفنی تیم ملی فوتسال بانوان را پرداخت نکرده است. "

 فوتبال هم مثل فوتسال 

وضعیت فوتبال بانوان هم مثل فوتسال نامشخص است، برنامه‌های برون مرزی که فعلا در کار نیست، بنابراین تیم‌های ملی فوتبال اردویی نخواهند داشت. از طرفی با اینکه فدراسیون فوتبال نحوه برگزاری لیگ برتر را مشخص کرده است، اما هنوز تاریخ آغاز لیگ مشخص نیست.
لیگ برتر فوتبال بانوان هم در فصل ۹۹-۹۸ نیمه تمام باقی ماند و قهرمان لیگ بدون انجام مسابقه معرفی شد.
در هر صورت پرداخت نشدن پاداش بانوان فوتسالیست، لغو چند باره اردو‌های تیم ملی، نبود برنامه‌های تدارکاتی برای تیم ملی فوتسال که سال آینده رقابت‌های داخل سالن و جام ملت‌های آسیا را پیش رو دارد، در کنار بلاتکلیفی لیگ برتر، این تصور را نزد بانوان این رشته ایجاد کرده که که فدراسیون فوتبال همه فکر و ذکر خود را معطوف به برنامه‌های بخش مردان کرده است و بانوان بخش فراموش شده فدراسیون هستند.



مطالب مرتبط