به گزارش فوتسال ۲۰۲۰، دومین قهرمانی تیم ملی فوتسال بانوان ایران در آسیا، ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۷ رقم خورد. به دلیل دومین قهرمانی این قهرمانان بیادعا، فدراسیون فوتبال وعده پرداخت پاداش ۲۲ میلیونی را به آنها داد که با گذشت ۷۶۰ روز (بیش از دو سال) از قهرمانی آنها، این پاداش هنوز پرداخت نشده است.
فدراسیون فوتبال در حالی بارها از پرداخت این پاداش طفره رفته که علت آن را مشکلات مالی عنوان کرده است. پوشیده نیست که فوتبال و به ویژه فدراسیون با مشکلات مالی زیادی مواجه است، اما آیا فقط برای پرداخت پاداش بانوان که افتخار آفریدند، مشکل مالی وجود دارد؟ فدراسیون چگونه از پرداخت پاداشی ناچیز به بانوان طفره میرود، اما در این مدت هزینههای شگفت انگیزی کرده که پاسخ روشن و شفافی هم برای آن ندارد.
جالب است که فدراسیون فوتبال در حالی پاداش قهرمانی تیم فوتسال بانوان در آسیا را پرداخت نمیکند که بودجه پرداخت این پاداش را هم از وزارت ورزش گرفته است. ژاله فرامرزیان، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان ۸ خردادماه ۹۷، درست ۱۷ روز پس از قهرمانی تیم فوتسال بانوان گفته بود: «با وجود اینکه این قهرمانی در سال ۹۷ اتفاق افتاد، ولی با تأکید رئیس جمهور و وزیر ورزش و جوانان، پاداش این قهرمانان هم به همراه دیگران برای تجلیل از کار بزرگی که صورت گرفت پرداخت شد و در اختیار فدراسیون فوتبال قرار گرفته است».
فدراسیون در این تاریخ درگیر جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و آمادگی شاگردان کارلوس کیروش بود. با بپذیریم رئیس، دبیرکل، خزانهدار و هر فردی که مسئولیتی در این زمینه داشتند درگیر جام جهانی بودند، اما آیا پس از بازگشت تیم ملی از روسیه، نباید پاداش بانوان پرداخت میشد، آنهم در حالی که فدراسیون بودجه آن را از وزارت ورزش و جوانان دریافت کرده و مشخص نیست این پول چه شده است. میتوان این پول را هم جزو ابهامات مالی فدراسیون فوتبال بدانیم، جایی که تناقضات صحبتهای خزانهدار فدراسیون فوتبال و مهدی تاج درباره پاداش جام جهانی ابهامات را تأیید میکند.
ماجرای پاداش بانوان هنوز حل نشده و قهر بازیکنان این تیم در مقطعی و عدم حضورشان در اردو هم فایدهای جز وعده مهدی تاج را به دنبال نداشت. زمانی که رئیس فدراسیون فوتبال در اردوی این تیم شرکت کرد و وعده پیگیری را داد، اما تا پایان دوره ریاستش پولی به بانوان پرداخت نشد. ضمن اینکه تاج در حالی وعده پیگیری را داد که خودش مقام ارشد فدراسیون بود و سؤال اینجاست که او قرار بوده این پاداش را از کجا پیگیری کند؟
جالب اینجاست، لیلا صوفیزاده، نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال هم که باید پیگیر این مسئله باشد، پس از دو سال از این مسئله شکایت کرده و وظیفه پیگیری آن را بر عهده رئیس فدراسیون و کمیته مالی دانسته بود، اما آیا بهتر نبود او خودش پیگیری مصرانهای داشته باشد تا حق قهرمانان ضایع نشود؟ صوفیزاده پس از دو سال گفته بود: «کمیته مالی فدراسیون پس از مدتها پیگیری کمیته بانوان پاداش تیم ملی فوتسال را در اولویت پرداخت قرار داده و اظهار کرده است که اگر وزارت ورزش در سالهای گذشته اعتبار فدراسیون را پرداخت میکرد، این پاداش و پاداش سایر تیمهای ملی هم پرداخت میشد».
نایب رئیس بانوان فدراسیون چگونه چنین ادعایی را از سوی کمیته مالی مطرح میکند، در حالی که وزارت ورزش همان زمان اعلام کرده پاداش بانوان به حساب فدراسیون واریز شده است؟ آیا او نباید بهعنوان نایب رئیس فدراسیون و رئیس کمیته بانوان در جریان این مسائل باشد؟ اگر این ادعای کمیته حقوقی درست باشد، یعنی یا این پول توسط وزارت ورزش واریز نشده و فدراسیون هم در آن زمان به ادعای فرامرزیان واکنش نشان نداده، یا این پول صرف کاری دیگر شده است.
نکته جالب اینکه سخنگوی فدراسیون فوتبال چندی پیش گفته بود که برای پرداخت پاداش ۲۲ میلیون تومانی بانوان منتظر دریافت مطالباتشان از فیفا هستند! نکتهای که عجیب است و جای تأمل فراوانی دارد.
اتفاق تلخی است که مترجم تیم ملی مردان ۱۹ هزار یورو یا به عبارتی ۳۸۰ میلیون تومان پاداش گرفته که تقریباً معادل مجموع پاداش قهرمانی تیم فوتسال بانوان در آسیاست، اما پس از دو سال بانوان قهرمان هنوز به حق خود نرسیدهاند. اینجاست که شاید باید به بازیکنان بانوان حق داد که از تبعیض صحبت کنند و نسبت به این موضوع معترض باشند. آنها اگر ۲۲ میلیون خود را پس از قهرمانی گرفته بودند، میتوانستند حداقل یک خودروی پراید خریداری کنند، اما اگر همین حالا هم این پول را بگیرند، این خودرو با پاداش هر چهار نفر آنها به دست میآید.
مطالب مرتبط