به گزارش پایگاه خبری 2020، تیم ملی فوتسال ایران در شانزدهمین دوره بازیهای فوتسال جام ملتهای آسیا عنوان نایب قهرمانی این مسابقات را به دست آورد.
تیم ملی درحالی نایب قهرمانی شد که از سال 2015 همواره قهرمان آسیا بودیم و در این سالها در بازیهای رسمی متحمل شکست در مقابل هیچ تیم آسیایی نشده بودیم.
*هیچ مقطی تیمهای شرق آسیا حریف مناسبی برای فوتسال ایران نبوده
در این دوره از رقابتهای آسیایی وحید شمسایی با یک تغییرنسل و با میانگین سنی27.20 پا به میدان این رقابتها گذاشت.تیم ملی در مرحله گروهی عملکرد خوبی از خود نشان داد و با قاطعیت راهی مرحله دوم رقابتها شد. اما نباید فراموش کنیم که تیمهای شرق آسیا هیچ زمان حریف مناسبی برای تیم ملیکشورمان نبوده و سطح فوتسال این تیمها اندونزی و چین تایپه در حد اندازه نام ایران نبوده است.حتی با پیشرفتی که این روزها فوتسال آسیا داشته است.
* به راحتی از مرحله یک چهارم گذشتیم
تیم ملی در مرحله گروهی با انگیزه فراوان و با زدن گلهای بیشمار مقابل رقبای خود با ۹ امتیاز و با ۲۴ گل زده و تنها یک گل خورده و با قاطعیت به مرحله یک چهارم نهایی این مسابقات صعود کرد و به مصاف ویتنام رفت و این تیم را با نتیجه 8 بر یک را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی صعود کرد.
*تایلند سد محکمی در نیمه نهایی برای ایران نبود
تایلند حریف بعدی تیم ملی کشورمان در مرحله نیمه نهایی بود. اکثر کارشناسان میگفتند تایلند سد محکمی برای ملی پوشان ما است و در این بازی میتوان عیار این تیم را شناخت اما مثل همیشه تایلند حریف قدری برای ایران نبود و در نهایت این تیم را با نتیجه 5 بر صفر شکست دادیم و به راحتی راهی فینال شویم.
*ساموراییها سنتیترین رقیب ایران در آسیا
در گروه دیگر ژاپن با شکست دادن ازبکستان در یک بازی نزدیک توانست خود را به مرحله پایانی و فینال این مسابقات برساند تا بار دیگر و برای هفتمین بار حریف تیم ملی کشورمان در این مرحله باشد.
ساموراییها سنتیترین رقیب ایران در آسیا بشمار میروند، این تیم با عملکرد ضعیف اما بقول عده ای از کارشناسان، اقتصادی وار خود را به فینال رسانده بود. آنها در ابتدای جام و در اولین بازی خود همه را شوکه کردند و با نتیجه دو بر یک مغلوب عربستان شدند. این شکست بعنوان اولین شگفتی جام نام گرفت. بعد از این ناکامی ژاپن به مصاف کره جنوبی رفت و این تیم را شکست داد و در آخرین بازی مرحله گروهی به مصاف ویتنام رفت و این تیم را شکست داد و با 6 امتیاز و 9 گل زده و 2 گل خورده و با مثبت 7 به عنوان تیم نخست به مرحله یک چهارم نهایی این مسابقات صعود کرد.
* ژاپن اسیر برنامه و تاکتیک هاشمزاده مربی ایرانی اندونزی شده بود
ساموریی ها در یک چهارم باید به مصاف اندونزی میرفتند و خوشحال بودند که در این مرحله حریف قدری ندارند فکر میکردند بازی را از پیش برنده هستند اما به یکباره اسیربازی تاکتیکی شاگردان محمدهاشمزاده سرمربی ایرانی این تیم شدند. هر چند ژاپن در نهایت توانست این تیم را با نتیجه 3 بر 2 شکست دهد؛ اما آنها باید پیروزی در این بازی را مدیون قرعه شانس و حرکت اخلاقی و بازی جوانمردانه بازیکنان اندونزی بودند.
بازیکن اندونزی در یکی از صحنهها در حالی که تیمش 2 بر یک از ژاپن عقب بود و میتوانست به راحتی گل تساوی را بزند در یک حرکت جوانمردانه در حالی که در مقابل دروازه ژاپن بود به دلیل مصدومیت بازیکن این تیم توپ را راهی بیرون از بازی کرد تا بازیکن این تیم مدوا شود. یا اینکه گل ثانیههای آخر اندونزی به ژاپن توسط داور وقت نگهدار گرفته نشد و در نهایت ژاپن راهی مرحله نیمه نهایی شود.
*سکه شانس یار ششم ژاپن
ژاپنیها در مرحله نیمه نهایی 2 بر یک توانستند از سد ازبکستان بگذرند و راهی فینال شوند. اما کار بسیار سختی مقابل ازبکها داشتند و به جرات میتوان گفت در این بازی هم سکه شانس با ساموریی ها بود. بعد از این بازی اکثر کارشناسان، ژاپن را در حد اندازه تیم ملی ایران ندیدند، به این نتیجه رسیدند که ژاپن اقتدار گذشته خود را ندارد.
*پیروز شدن مقابل رقبا هرچند برای ایران آسان اما برای ژاپن دشوار بود
مسیر صعود دو تیم ایران و ژاپن برای رسیدن به فینال به وضوح نشان میداد که تیم ملی کشورمان به مراتب قدرتمندتر از این تیم است. نتایج نشان میداد که پیروز شدن این دو تیم در مقابل رقبا هرچقدر برای ایران کار راحتی بوده، برعکس برای ژاپن کار بسیار سخت و دشواری بوده است.
* رقبای سنتی در فینال به مصاف هم رفتند
بازیهای فینال همیشه حساسیتهای خاص خودش را دارد و این دو رقیب سنتی میدانستند که کار سختی برای رسیدن به جام در هفتمین فینال مشترک را پیش رو دارند. ایران پیش از این در فینالهای گذشته تنها یک بار آن هم در ضربات پنالتی مغلوب این تیم شده بود.
*پیروزی در فینال برای سرمربیان هر دو تیم از اهمیت بالایی برخوردار بود
سرانجام روز فینال و دیدار ایران و ژاپن فرا رسید و هر دو تیم به مصاف یکدیگر رفتند. این بازی از حسایت زیادی برای هر دو تیم به خصوص سرمربیان آنها بود. این مربیان زمانی در لیگ ایتالیا بازی میکردند. از این رو پیروزی در این بازی برای هرکدام از آنها از اهمیت بالایی برخوردار بود. اما این مربی ژاپن بود که توانست بر شمسایی غلبه کند و با نتیجه 3 بر 2 تیم ملی کشورمان را شکست دهد.
* دروازبان ژاپن ناجی این تیم در فینال بود
ژاپنیها این پیروزی را باید مدیون دروازه بان خود باشند که شوتهای خوب بازیکنان ما را مهار کرد. اما متاسفانه با توجه به اینکه تیم ملی کشورمان در این مسابقات و حتی در فینال عملکرد خوبی از خود نشان دادند مغلوب ژاپن و نایب قهرمان شدیم. بعد از نایب قهرمانی در آسیا کارشناسان ضعفهایی تیم ملی را به خصوص در بازی فینال در مصاحبههای مختلف بیان کردند که در ادامه به آن میپردازیم.
بعد از جام جهانی لیتوانی که تیم ملی کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی حذف شد نسبت به جوانگرایی در تیم ملی به ناظمالشریعه سرمربی این تیم اعتراضات زیادی شد که چرا وی در این سالها جوانگرایی نکرده است. سرمربی تیم ملی بعد از برگشت از جام جهانی این انتقادات را قبول کرد و گفت با شیب ملایم جوانگرایی در تیم ملی در حال انجام است. اگر نگاهی به آخرین لیست بازیکنان این تیم جهت برگزاری به تورنمنت ایتالیا داشته باشیم.
*جوانگرایی فقط با اسم چند بازیکن جوان تغییر کرده
حال اگر نگاهی به لیست بازیکنان اعزامی به بازیهای جام ملتها در کویت از طرف وحید شمسایی سرمربی تیم ملی داشته باشیم متوجه میشویم که 8 بازیکن فعلی تیم ملی در لیست ناظم الشریعه به ایتالیا بوده است و تنها 6 بازیکن تغییر داشته است. این تغییرات به خاطر سلیقه مربیان تیم ملی در انتخاب بازیکن بوده است برای مثال مسعود یوسف 20 ساله و سهیل جامدی ۲۴ ساله و ...سلیقه ناظم الشریعه بوده، محمد حسین بازیار 19 ساله و بهمن جعفری 26 ساله و... در لیست شمسایی بوده است.
*جوانگرایی یعنی جوان 19 تا 23 ساله
بر اساس گفته کارشناسان و پیشکسوتان جوانگرایی به معنی خاص در تیم ملی انجام نشده و جوانگرایی فقط با اسم چند بازیکن جوان تغییر کرده است. وقتی که حرف از جوانگرایی زده میشود یعنی جوان 19 تا 23 ساله است. در بازیهای آسیایی کویت تعدادی از این بازیکنان یا فرصت بازی بدست نیاوردند و یا برای چند ثانیه حضور داشتند در بحث جوانگرایی باید فرصت بازی به این بازیکنان داده شود تا خودی نشان دهند و کسب تجربه کنند.
*در تیم ملی مشکلات فنی، تاکتیکی، بازی انفرادی و عدم هماهنگی وجود داشت
بسیاری از کارشناسان فوتسال کشورمان معتقدند که تیم ژاپن،در جام ملتها ضعیفترین تیم ادوار مختلف این مسابقات بوده است. نتایج این تیم قبل از فینال به این گفته صحه میگذارد. این پیشکسوتان متعقدند در تیم ملی مشکلات فنی، تاکتیکی ، بازی انفرادی و عدم هماهنگی وجود داشت که مهمترین آن نبود بازیهای تدارکاتی مناسب با تیمهای مطرح دنیا بود.
*حرفهای اصولی فقط در حد شعار و بر روی کاغذ بود
از شروع بکار احسان اصولی بعنوان ریاست کمیته فوتسال وی بارها مدعی برگزاری بازیها دوستانه با تیمهای بزرگ دنیا اسپانیا، پرتغال، آرژانتین و حمایت همه جانبه از تیم ملی بود اما این صحبتها فقط در حد شعار و روی کاغذ باقی ماند. بعد از درخواست شمسایی برای حضور یک دستیار خارجی در تیم ملی وی اعلام کرد برای موفقیت تیم ملی، فدراسیون و کمیته فوتسال از هیچ کاری دریغ نمیکند.این حرف وی هم مثل صحبتهای دیگر صحبتهایش روی کاغذ و در حد حرف شعار باقی ماند.
* نبود مربی دروازبانها به تیم ملی آسیب زد
بدون شک مربی دروازهبان روی نیمکت تیم ملی میتوانست نکتههای مهمی را به دروازبانان گوشزد کند اما کسی با این عنوان روی نیمکت ایران حضور نداشت. چرا که شمسایی تنها 5 ساعت قبل از اعزام تیم به کویت، مصطفی نظری را از سمت خود برکنار کرد تا تیم ملی بدون مربی دروازهبان راهی مسابقات شود. ریاست کمیته فوتسال در تهران می توانست نقش واسطه بین شمسایی و مصطفی نظری برای برگشت وی در تیم ملی را ایفا می کرد.
*تیم ملی به دنبال کارهای انفرادی بود نه تیمی
برخی کارشناسان معتقدند که تیم ملی در بازیهای آسیایی بیشتر متکی به کارهای انفرادی بازیکنان بود تا متکی به کارهای تیمی. در تمام بازیها ما فقط یک تاکتیک داشتیم آن هم شوت از پشت 6 متر و یا پاس و شوت از روی ضربات کرنر و با این تاکتیک پیروز میدان بودیم.
*ژاپن بازیکنان تکنیکی ما را شناسایی و تیم ملی را به خوبی آنالیز کرده بود
همانطور که همه دیدیم در بازی با ژاپن مثل بازیهای گذشته بازیکنانمان خوب بودند و شوتهای زیادی به سمت دروازه ژاپن زده شد اما متاسفانه این شوتها توسط دروازبان این تیم مهار شد. آنها به خوبی بازیکنان تکنیکی ما را شناخته و آنالیز کرده بودند. اگر در این بازی کادر فنی تیم ملی پلن دوم یا سومی غیر از شوت زدن از راه دور برای تیم ملی در نظر داشت قطعا میتوانستیم ژاپن را شکست و مجددا قهرمان آسیا شویم.
*بفکر بازی های دوستانه بزرگ باشیم
اگر میخواهیم در بازیهای آسیایی و انتخابی جام جهانی2024 موفق شویم فدراسیون فوتبال به خصوص کمیته فوتسال از همین امروز باید تمام شرایط درخواستی سرمربی تیم ملی را فراهم کند و به فکر برگزاری بازیهای تدارکاتی با تیمهای بزرگی مثل آمریکای لاتین و اروپایی باشند. همانطور که در ابتدا گفته شد تیمهای شرق آسیا حریفان مناسبی برای تیم ملی کشورمان نیستند و بازیهای دوستانه با این تیمها مشکل و دردی از تیم ملی دوا نمیکند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط