• گروه مطلب:| خبر| فوتسال ملی|
  • کد مطلب:39854
  • زمان انتشار:سه شنبه 19 مهر 1401-01:05
  • کاربر:محمد محمدی

شکست تیم ملی فوتسال کشورمان برابر ژاپن در فینال جام ملت‌های آسیا دلایل مختلفی داشت که به آن‌ها پرداختیم.
تحلیل فنی شکست فوتسال ایران برابر سامورایی‌ها؛ شمسایی به ضعیف‌ترین ژاپن تاریخ باخت

به گزارش پایگاه خبری2020، چند روز از شکست تلخ تیم ملی فوتسال کشورمان برابر ژاپن در فینال جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۲ می‌گذرد و حالا می‌خواهیم به تحلیل فنی و دلایل این شکست بپردازیم. دلایلی که می‌توانست به راحتی برطرف شود تا ایران به سیزدهمین قهرمانی خود برسد. 

شکست سه بر دو ایران برابر سامورایی‌ها می‌تواند تجربه خیلی خوبی برای آینده فوتسال کشورمان باشد تا دیگر شاهد این اشتباهات و از دست رفتن قهرمانی نباشیم. 

از دست رفتن تمرکز بازیکنان با عقب افتادن از ژاپن 

شاگردان وحید شمسایی قبل از برگزاری فینال، هیچوقت از تیمی عقب نیفتادند و به همین دلیل، با خوردن گل دوم از ژاپن، تمرکز خود را برای برگرداندن نتیجه از دست دادند و تا آخر بازی نتوانستند این تمرکز را به دست آوردند. یکی از نشانه‌های این عدم تمرکز، پاس اشتباه سعید احمدعباسی رو به عقب بود که منجر به یک گل‌به‌خودی شد. ایران از همان ابتدای جام می‌دانست که حریف اصلی‌اش ژاپن است و کادرفنی باید این روز را پیش‌بینی می‌کرد اما در نهایت این تمرکز به دست نیامد و منجر به شکست ایران شد.  

نداشتن پلن تاکتیکی و متکی بودن به توانایی‌های فردی

درصد زیادی از گل‌های ایران در طول این تورنمنت با تکیه بر توانایی‌های فردی بازیکنان و تکنیک ناب ایرانی‌ها در فوتسال رقم خورد. همین موضوع باعث شد تا کادرفنی و بازیکنان فکر کنند که می‌توانند برابر ژاپن هم به این شکل به گل برسند. بدون شک ژاپن این موضوع را می‌دانست و با بستن بازیکنان تکنیکی، گلزنی را برای ایران سخت کرد.

مشکل اصلی تیم ملی و کادرفنی همینجا بود. شمسایی پس از به بن بست‌رسیدن کارهای تکنیکی بازیکنانش، نتوانست نقشه و تاکتیک جدیدی رو کند و همین موضوع باعث شد تا ژاپن از فرصت استفاده کرده و ایران را شکست دهد.   

فرصت تمرین پاورپلی و استفاده نکردن از آن در طول تورنمنت

ایران در سه بازی مرحله گروهی توانست در همان نیمه نخست کار را تمام کند. این اتفاق فرصت بسیار خوبی برای کادرفنی فراهم کرد که از تاکتیک پاورپلی یا همان بازی پنج نفره استفاده کند. حتی خبرنگاران از شمسایی در یک نشست خبری در این خصوص سوال کردند اما او در جواب عنوان کرد که تاکنون در این مسابقات از حریف عقب نیفتاده‌ایم و امیدوارم در ادامه هم مجبور نباشیم از این تاکتیک استفاده کنیم. ایران حتی در دو بازی قبل از فینال هم فرصت داشت تا پاورپلی را تمرین کند اما باز هم این موضوع عملی نشد.    

نبود مربی دروازه‌بان روی نیمکت ایران در صحنه گل دوم ژاپن حس شد 

بدون شک یکی از عجیب‌ترین گل‌های این تورنمنت، گل دوم ژاپن بود که روی اشتباه مسلم سعید مومنی دروازه‌بان ایران رخ داد. در این صحنه مسلم آقاپور دیوار دفاعی یک نفره را تشکیل داد و نیاز بود که سعید احمدعباسی به صورت پله‌ای و عقب‌تر از آقاپور بایستد که این اتفاق رخ نداد و گل دوم ژاپن به ثمر رسید. مومنی در این صحنه یک اشتباه دیگر هم داشت و این بود که خیلی جلوتر از خط دروازه ایستاد و همین موضوع باعث شد تا به توپ نرسد. 

بدون شک مربی دروازه‌بان‌ روی نیمکت تیم ملی می‌توانست این نکته‌ها را گوشزد کند اما کسی با این عنوان روی نیمکت ایران حضور نداشت چرا که شمسایی تنها یک روز قبل از اعزام تیم به کویت، مصطفی نظری را از سمت خود برکنار کرد تا تیم ملی بدون مربی دروازه‌بان راهی مسابقات شود. 

این نکات، موارد فنی این شکست بود که البته موارد دیگر هم وجود داشت اما به همین موارد بسنده می‌کنیم. حالا می‌خواهیم به دو نکته دیگر نیز بپردازیم.  

امکان داشت زودتر حذف شویم

ایران با پیروزی در دومین دیدار مرحله گروهی خود، صعود به عنوان تیم نخست را قطعی کرد. اما در طرف دیگر تیم ملی ژاپن با شکست برابر عربستان، کار صعود خود را سخت ‌می‌دید. آن‌ها کره جنوبی را شکست دادند اما برای صعود به عنوان تیم نخست باید ویتنام را با نتیجه بیش از یک بر صفر شکست می‌دادند و گرنه در مرحله بعدی باید با ایران مصاف می‌کردند. 

سامورایی‌ها ویتنام را با نتیجه دو بر صفر شکست دادند و به عنوان تیم نخست صعود کردند اما این امکان وجود داشت که ژاپن تیم دوم شود و در یک چهارم نهایی با ایران دیدار کند. این موضوع می‌توانست حذف زودهنگام ایران از این رقابت‌ها را رقم بزند که در صورت این اتفاق، بدترین نتیجه تیم ملی در جام‌های ملت‌های آسیا رقم می‌خورد. 

ضعیف‌ترین ژاپن تاریخ در کویت

بسیاری از کارشناسان فوتسال کشورمان معتقدند که این تیم ژاپن، ضعیف‌ترین ژاپن ادوار مختلف این مسابقات بود. البته نتایج این تیم قبل از فینال به این گفته صحه می‌گذارد. ژاپن در طول این مسابقات تنها کره جنوبی را به راحتی شکست داد و در دیگر دیدارهای خود با دشواری و سختی فراوان توانست از سد حریفان خود عبور کند. 

تیم ایران تحت هدایت شمسایی می‌توانست از این فرصت به خوبی استفاده کرده و قهرمان آسیا شود اما در نهایت این اتفاق رخ نداد. 



مطالب مرتبط