به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، رضا کرمانشاهی در مورد نحوه قضاوت داوران در 6 هفته لیگ برتر اظهار داشت: ابتدا باید مسائل و مشکلات داوری را بگویم. خیلی از داورانی که اکنون در لیگ برتر هستند بهخوبی پخته نشدهاند و به اندازه کافی میدان ندیدهاند. در گذشته ما برای قضاوت در لیگ برتر باید در 50-40 مسابقه لیگ یک قضاوت میکردیم. اما اکنون شاهدیم که برخی کمکداوران با 4-3 قضاوت در لیگ یک به لیگ برتر آمدند.
وی افزود: از سوی دیگر چینش داوران هم مشکلاتی دارد. گاهی اوقات چینش داوران بر اساس سفارش و رابطه صورت میگیرد و برخی از داوران برای قضاوت در پخش مستقیم در بازیهای استقلال و پرسپولیس سفارش میشوند.
کرمانشاهی با اشاره به نبود امکانات لازم در داوری گفت: در فوتبال ما امکانات داوری بسیار بسیار کم است. VAR که نداریم، از هدست و پرچم ویبره هم خبری نیست، در این شرایط داوران مثل رانندهای میمانند که با یک پیکان ساده با خودروهای فول آپشن مسابقه بدهند. از آن جالبتر اینکه شنیدهام به همه داوران هنوز لباس جدید ندادهاند و فقط داورانی که بازیهای پخش مستقیم را قضاوت میکنند لباس گرفتهاند و بقیه داوران از لباسهای فصل گذشته خود استفاده میکنند.
داور سابق فوتبال ایران با اشاره به مردودی بعضی از داوران در تستهای آمادگی جسمانی گفت: چند داور باتجربه و داور دربی به خاطر اینکه در تستها مردود شدهاند اکنون خانهنشین هستند و اجازه قضاوت ندارند. در حالی که این داوران میتوانند به فوتبال باشگاهی ما خیلی کمک کنند. شاید داوران در روز تست مشکلاتی داشتهاند، جالب است بدانید برخی داوران به ما گفتند که ساعت 1.5 ظهر ناهار خوردیم و 10 شب تست بدنی دادیم و در این مدت هم گرسنه بودیم، آن هم در حالی که تمرینات ما بین 4 تا 6 بعدازظهر بود. چرا کمیته داوران از داورانی مثل سیدعلی، صفایی، خورشیدی، یا زاهدیفر تست مجدد نمیگیرد؟ این داوران میتوانند به داوری ما در لیگ برتر کمک زیادی کنند. اگر آنها را نیم فصل کنار بگذاریم، برای بازگشتشان در فصل دوم شرایط بسیار دشوارتر خواهد بود. بهتر است که اجازه بدهند داوران تست مجدد را هرچه زودتر بدهند.
کرمانشاهی با اشاره به نبود تیمهای داوری تعیینشده در لیگ برتر گفت: کمیته داوران بهترین داوران را برای بازیهای پرسپولیس و استقلال گلچین میکند و داوران دیگر را برای تیمهای دیگر میگذارد در حالی که باید نگاه به همه تیمها یکسان باشد. چرا تیم های (کوپل) داوری یکسان نداریم؟ مهدوی که بازی پرسپولیس و نفت مسجدسلیمان قضاوت کرد همیشه با کمکهای کرمانیاش در زمین حاضر میشد، اما در بازی پرسپولیس و نفت مسجدسلیمان این ترکیب داوری بهم خورد و نتیجهاش را در اشتباهات داوری این مسابقه دیدیم. فرقی هم نمیکند چه تیمی ضرر کرده، مهم آن است که اشتباهات تأثیر گذار داوری رخ داده است.
وی در مورد اعتراض مربیان به داوران در جریان مسابقه و بعد از آن گفت: متاسفانه کمیته انضباطی مثل همیشه عمل میکند و تصور میکند فضای فوتبال مثل دادگاه است و باید گزارش ناظر بیاید و پنج نفر بنشینند و با مربی صحبت کنند. این درحالی است که رئیس و اعضای کمیته انضباطی خودشان هم میتوانند مسابقات فوتبال را به صورت زنده و هم از طریق برنامههای فوتبالی تلویزیونی ببینند. وقتی یک مربی رفتار پرخاشگرانه دارد این رفتار به خوبی در تلویزیون قابل مشاهده است، بنابراین اگر واقعا کمیته انضباطی میخواهد احکامش بازدارنده باشد باید بلافاصله و فردای روز مسابقه محرومیت مربی را تا اطلاع ثانوی اعلام و ابلاغ کند. نه اینکه سه هفته بعد از آن مسابقه کمیته انضباطی سرمربی را چند میلیون جریمه کند. در زمان ریاست شاه حسینی در کمیته انضباطی عملکرد خوب کمیته انضباطی را میدیدیم.
داور سابق فوتبال ایران تأکید کرد: فیلم مسابقات موجود است. کمیته انضباطی باید در محرومیت و آرای تنبیهی سرعت عمل داشته باشد. بگذارید یک خاطره بگویم؛ در یکی از بازیهایی که در گذشته من قضاوت میکردم، علیه یک سرمربی یک تیم مطرح تهرانی گزارش نوشتم، طبق آن گزارش سرمربی باید حداقل چهار جلسه محروم میشد، اما چنین اتفاقی رخ نداد. وقتی با یکی از روسای سابق کمیته انضباطی در این مورد صحبت کردم تلفن همراهش را نشان داد و گفت برای اینکه این مربی محروم نشود، وزیر و وکیل و نماینده مجلس به من زنگ زدهاند. من چگونه پاسخ آنها را بدهم؟ اما پاسخ تو را راحت میدهم.
وی با اشاره به صحبتهای سرمربیان در نشستهای خبری گفت: متاسفانه شاهد هستیم که یک سرمربی در نشست خبری بعد از بازی کمتر در مورد مسائل فنی صحبت میکند و بیشتر به مسائل داوری میپردازد و میگوید این داور بچه است و لیاقت قضاوت بازی ما را نداشت و... مگر میشود سرمربی علیه داور صحبت کند. از آن بدتر شاهد هستیم که برخی بازیکنان در میکسدزون ورزشگاه علیه داوری صحبت میکند، آیا بازیکن چنین حقی دارد؟
انتهای پیام/
مطالب مرتبط