به گزارش پایگاه خبری ۲۰۲۰، یکی از چالشهایی که مربیان سازنده فوتسال با آن دست و پنجه نرم میکنند مهاجرت استعدادهای برجسته فوتسال در دوران نوجوانی به سمت فوتبال است، احسان کامیانی دبیر سازمان لیگ میگوید ما جذابیتهای مالی و رسانهای فوتبال و علاقه خانوادهها برای پیشرفت فرزندانشان در فوتبال را درک میکنیم اما لازم میدانیم از سرمایههای فوتسال برای تقویت تیمهای ملی و البته افزایش محبوبیت و گرایش به سمت این رشته مراقبت کنیم.
او میافزاید: نه فقط در تیم ملی فوتبال بلکه تقریباً در هر کدام از باشگاههای لیگ برتر میشود بازیکنانی پیدا کرد که از فوتسال به فوتبال رفتهاند، این موضوع برای ما باارزش است ولی اولاً همه بازیکنان فوتسالی که به فوتبال مهاجرت میکنند موفق نمیشوند و از سوی دیگر در دراز مدت استعدادهای جوان ما در لیگ هم ریزش پیدا میکنند.
برنامه جدید سازمان لیگ: برای هر سنی لیگ داریم
سازمان لیگ فوتسال در سه سال گذشته با بررسی تمام راهحلهای ممکن، رصد لیگها، مشورت با مربیان پایه و تشکیل جلسات به این نتیجه رسید که به عنوان یک راهکار ردههای سنی لیگ را در سال جدید فوتسالی افزایش بدهد. سال گذشته مسابقات لیگهای پایه در ردههای سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و در سه سطح لیگ برتر، لیگ دسته اول و لیگ مناطق برگزار شد اما امسال سازمان لیگ تصمیم گرفت با حذف مسابقات دسته اول و تبدیل آن ها به لیگ برتر فاصله بین رده های سنی را پر کرده و دست به توسعه بیشتری بزند، یعنی امسال از رده سنی زیر 15 سال تا زیر 21 سال برای تمام سنین لیگ تخصصی وجود خواهد داشت.
احسان کامیانی میگوید: چرا این کار را کردیم؟ برای اینکه بازیکنانی که قبلاً در لیگ 15 سالهها شرکت میکردند وقتی سنشان به 16 میرسید چارهای نداشتند جز اینکه به لیگ 17 سال بروند که آنجا هم معمولاً فرصت بازی به آنها داده نمیشد و بازیکنی که در اوج رشد و یادگیری است یکسال بدون بازی میماند که یا فوتسال و ورزش را کلاً کنار میگذاشت یا به او توصیه میکردند به سمت فوتبال برود. اما حالا بازیکنی که نخبه است در چرخه بازیکنسازی میماند و هر سال میتواند در لیگ مربوط به گروه سنی خودش بازی کند.
بیش از 50 درصد بازیکنان جوان از نیمه راه فوتسال را رها میکنند
علی صانعی و کادر تیمهای ملی پایه به صورت مستمر بازیکنان جوان و امید را به اردو دعوت میکنند، این راهی برای ایجاد انگیزه و دلگرمی میان استعدادهاست، کاری که در بسیاری دیگر از کشورها انجام نمیشود اما کمیته فوتسال و سازمان لیگ این سیاست را دنبال میکنند.
کامیانی میگوید: در دو سال گذشته اردوهای ملی متعددی برای بازیکنان زیر 21 سال برگزار شده ، تا آنها هم فضای ملیپوش شدن را احساس کنند و هم ببینند که در نزدیکی پوشیدن پیراهن تیم ملی بزرگسالان هستند اما آمار نشان میدهد که 50 درصد از بازیکنان فوتسال حتی وقتی تا این سطح رشد میکنند از خانواده فوتسال جدا میشوند، آنها یا به فوتبال میپیوندند یا برای همیشه فوتسال را رها میکنند، این یک خسارت محض است. قطع شدن زنجیره بازیکنسازی آن هم درست وقتی که هنگام ثمر دادن است باعث ناامیدی مربیان، خانوادهها، بازیکنان و حتی سرمایهگذاران روی این رشته میشود، بخشی از این ماجرا برمیگردد به اینکه این بازیکنان فضای بازی کردن در تیمهای مطرح را که با خودش اعتبار و البته درآمد مالی میآورد به دست نمیآورند. به عبارت دیگر لیگ ما ورودی دارد اما خروجی ندارد، بازیکنان تا سنین بالا بازی میکنند و بازنشسته نمیشوند و در ورزشی که فقط 5 نفر میتوانند درون زمین باشند عملاً فضا برای جوانترهای با استعداد خیلی محدود است.
میانگین سنی لیگ برتر ایران بالاست
نگاهی به ترکیب بازیکنان ثابت تیمها، بهترینها و لیست کامل هر باشگاه نشان میدهد که بازیکنان 30 سال به بالا لیگ را فتح کردهاند.
احسان کامیانی با اشاره به تاکید رئیس فدارسیون فوتبال بر رصد عملکرد کشورهای صاحب سبک فوتسال گفت: آقای تاج و آقای اصولی معتقدند که سازمان لیگ نباید فقط یک نهاد برای برگزاری تعدادی مسابقه باشد، بلکه در کنار آن مسئولیت توسعه فوتسال، ظرفیتسازی اقتصادی برای این رشته و ایجاد نگاه نو و البته پشتوانهسازی برای تیمهای ملی را هم عهدهدار شود، به همین دلیل لازم است بازیکنان جوان مجال بازی داشته باشند، آن وقت آقای شمسایی می تواند از بین بازیکنان بیشتری حق انتخاب داشته باشد و کاهش سهمیه بازیکنان بزرگسال از ۱۴ به ۱۲ در همین راستاست.
در کارگاه دانشافزایی که در روز پنجشنبه با حضور داوید راموس دستیار شمسایی برگزار شد، دبیر سازمان لیگ بخشی از این هدفگذاری را با مربیان برجسته فوتسال ایران در میان گذاشت و حالا راهی طولانی در پیش است تا فوتسال بتواند به سمت یک پوستاندازی واقعی به سود جوانها گام بردارد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط