تیم ملی فوتسال ایران در دو دیدار تدارکاتی به مصاف روس‌ها رفته، این در حالی است که حدود 4 ماه دیگر شاگردان شمسایی باید برای پس‌گرفتن قهرمانی آسیا در جام ملت‌ها حضور پیدا کنند. بر همین اساس این فرصت دست داد تا در «فرهیختگان» گفت‌وگویی با وحید شمسایی سرمربی تیم ملی انجام دهیم.
شمسایی: برای جام ملت‌ها باید لژیونرها باشند

به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، تیم ملی فوتسال ایران در دو دیدار تدارکاتی به مصاف روس‌ها رفته، این در حالی است که حدود 4 ماه دیگر شاگردان شمسایی باید برای پس‌گرفتن قهرمانی آسیا در جام ملت‌ها حضور پیدا کنند.

دو بازی تدارکاتی تیم ملی با روسیه چقدر به اهداف شما در راستای ساختن تیمی قدرتمند به‌منظور فتح جام ملت‌های آسیا کمک کرد؟
برای ما و مجموعه کادرفنی تیم ملی این بازی‌ها به چند دلیل، فوق‌العاده خوب بود. ما بعد از اردوی تدارکاتی و تورنمنتی که در برزیل داشتیم و با سبک و سیاق تیم‌های آمریکای جنوبی که مبنای آنها حول تکنیک و کارهای بدنی است، آشناتر شدیم و این بار با تیمی بازی کردیم که تاکتیکی و فیزیکال بود. روسیه در حالی به بازی با ما رسید که رزومه بسیار قطوری دارد. این تیم در چند دوره به 4 تای برتر دنیا صعود کرده و نایب قهرمانی جهان، قهرمانی و نایب قهرمانی اروپا را در کارنامه دارد. این در حالی است روس‌ها که از لیگی بهره می‌بردند که بهترین بازیکنان و مربیان دنیا در آن بازی می‌کردند، از سال 2022  به واسطه جنگ از شرایط روز اول فوتسال دنیا دور شده‌اند؛ هرچند تعدادی از آنها امروز در لیگ‌های بزرگ دنیا بازی می‌کنند. بنابراین این دیدار از لحاظ فنی برای من فوق‌العاده بود. در یک بازی بردیم و یک بازی هم باختیم، آن هم به تیمی که بسیار قدرتمند است و سابقه زیادی در شکست دادن ایران دارد.

از لحاظ فنی این دیدار چه نکاتی را برای شما به همراه داشت؟
ما در این 2 بازی چیزی که برایمان حائز اهمیت بود این بود که مشخص شد تیم ما نشان داد در کمتر از 15 ساعت نمی‌تواند 2 بازی سنگین پیاپی را برگزار کند. در بازی اول 38 دقیقه از 40 دقیقه نبض بازی در دست ما بود و فقط در 2 دقیقه پاورپلی اشتباهاتی داشتیم اما در بازی دوم عملا از لحاظ فیزیکی و بدنی تیم ملی دچار افول شد و این فرصتی است برای من که در اردوی اسفندماه که منتهی به برگزاری جام ملتها می‌شود به قوام تمرینی‌مان به جز مسائل تاکتیکی، مسائل فیزیکی را هم اضافه کنیم تا بتوانیم در طی جام ملت‌ها، هم تاکتیکی و هم به لحاظ فیزیکی و بدنی بالا باشیم. فکر می‌کنم آن زمان در فرصت حدود 3 تا 4 هفته‌ای تا قبل از جام ملت‌ها بتوانیم این قضیه را به خوبی برنامه‌ریزی و مدیریت کنیم. بنابراین نقطه‌ضعف در بازی دوم شرایط بدنی‌مان بود که باعث شد تا فرصت‌های متعددی را هم از دست بدهیم و روی اشتباهات‌مان گل بخوریم. بنابراین، این دو بازی دستاوردهای زیادی برای من داشت و باعث شد تا نقاط ضعف تیمم بیشتر عیان شود. در این بازی‌ها نقطه اطمینان‌مان تبدیل به نقطه‌ضعف شد. ما در 25 بازی گذشته فقط یک گل از ایستگاهی خوردیم اما در این دیدار 3 گل خوردیم. پس باید این نقص را برطرف کنیم یا در بازی اول هیچ فرصتی به حریف ندادیم اما در بازی دوم که بازی فیزیکی شد، شکست خوردیم چون وقتی بدن نکشد، مغز فرمان نمی‌دهد، پس باید عملا دست‌مان را بالا ببریم.

راهکارهای شما برای برطرف کردن این ضعف‌ها چیست؟
باید برای این ضعف‌ها فکر کنیم و ساختار‌سازی کنیم. شاید باور نکنید به محض رسیدن به تهران، هر دو بازی را دوباره تماشا کردم. همین الان که با شما صحبت می‌کنم کادرفنی تیم ملی کنارم هستند و همین حالا شروع می‌کنیم تا با یک برنامه‌ریزی درست و خوب چالش‌ها و نقاط ضعف خود را برطرف کنیم ولی در کل به تک‌تک بازیکنانم ایمان دارم.

این که دو بازی طی کمتر از 24 ساعت با تیم قدرتمندی مانند روسیه برگزار شود، برنامه‌ریزی خود شما بود؟
فقط می‌توان گفت چاره‌ای نبود. این امر دلایل مختلفی داشت. اول اینکه به‌خاطر پخش تلویزیونی بود که اسپانسر زمان آن را تعیین کرده بود و ما باید به سیاست‌های فدراسیون تمکین می‌کردیم. در هر صورت این موضوع برای ما جذاب بود تا جایی که در فیفادی بهمن ماه بازی با یک تیم قدرتمند دیگر را هماهنگ کردیم که آن دیدارها هم در همین حدفاصل زمانی برگزار می‌شود تا به این مساله عادت کنیم.

در رقابت‌های مقدماتی جام ملت‌های آسیا در قرقیزستان انتقادهای شدیدی را علیه بازیکنان تیم ملی مطرح کردید. در این کشور چه گذشت که منجر به این اظهارات تند شما شد؟
مبنا برای من اسم بازیکنان نیست بلکه فنی است! من هیچ‌موقع نمی‌گویم حسین طیبی و مسلم اولادقباد در بازی‌های اخیر نبودند. ما باید به بازی بدون این دسته از بازیکنان عادت کنیم، همان‌طور که در چندین تورنمنت مسلم حضور نداشت. اصغر حسن‌زاده بعد از حدود 2 سال بازگشته یا سنگ‌سفیدی در یک تایمی با ما نبود و دوباره به ما اضافه شد. ما بازیکن 20 ساله را به زمین بردیم و بازیکن 35 ساله را هم میدان دادیم. ماهیت این امر در نزدیک به 2 سالی که تا جام ملت‌ها داریم این است که برای این رقابت‌ها شاکله این دو سال را انتخاب کنیم. برای من اسم هیچ فرقی نمی‌کند بلکه برای من تلاش بازیکن مهم است، می‌خواهد 20 سالش باشد یا 30 سال. اما شک نکنید 60 درصد از بازیکنان من برای جام ملت‌های آسیا زیر 26 سال خواهند بود.

پس چطور بازیکنی مانند حسن‌زاده دوباره به تیم ملی بازگشت؟
احساس می‌کردیم او بازیکن مفیدی خواهد بود. در لیگ هم خوب کار کرده و باید حقش را می‌دادیم. حالا این فرصت دست اصغر هست تا این مسیر را ادامه بدهد. اصغر بازیکن بزرگی است اما عین بقیه باید برای جایگاهش تلاش کند.

شنیده می‌شود در این مدت حضور در اردوی تیم ملی، هیچ حقوق و پاداشی دریافت نکرده‌اید.
این مطلب برای من اصلا مهم نیست که ریالی گرفته‌ام یا نگرفته‌ام. من برای بازیکنانم تلاش می‌کنم. الان فدراسیون فوتبال به لحاظ امکانات مالی در یک شرایط خیلی سختی قرار دارد. ما یک خانواده هستیم و این مسائل برای من ملاک نیستند و فقط به مباحث فنی توجه می‌کنم. اینها مسائل درون‌خانوادگی هستند و ما از مسیر تمکین می‌کنیم. این مسیر هم شخصی است؛ هرچند با وجود این شرایط به آقایان اصولی و تاج گفته‌ام که برای جام ملت‌های آسیا دو مورد هست که باید انجام بشود.

چه مواردی هستند که از مسائل مالی هم می‌تواند مهم‌تر باشد؟
تاکید می‌کنم این دو مورد باید انجام شود. اول اینکه برای جام ملت‌های آسیا من امکانات مناسب و مطلوب می‌خواهم. از امکانات غذایی و استراحتی و ریکاوری تا امکانات مرتبط با بازی‌های تدارکاتی و دوم اینکه ما برای جام ملت‌های آسیا لژیونرهایمان را می‌خواهیم. در صورت آمادگی این دسته از بازیکنان ما به آنها نیاز داریم و آنها هم باید آماده باشند. چون جام ملت‌ها خارج از فیفادی است، این موضوع را الان می‌گویم تا از حالا برای این موضوع فکر و برنامه‌ریزی کرد. در هر صورت وقتی آقای تاج رئیس کمیته فوتسال آسیا هستند و این رقابت‌ها هم خارج از فیفادی است و ما هم از آن تمکین کردیم، باید مثل ژاپنی‌ها که با ارتباط با باشگاه‌ها مجوز لژیونرهایشان را برای جام ملت‌ها گرفته‌اند، فدراسیون فوتبال هم باید این کار را بکند.

پس شما هم به دنبال این موضوع هستید؟
باید این امر اتفاق بیفتد و من از حالا این موضوع را هشدار می‌دهم. البته امروز اولادقباد، احمدعباسی و آقاپور به واسطه حضور در تیم ملی با وجودی که مشمول خدمت سربازی هستند، از مجوزهای 3ماهه برای سفر به خارج از کشور برخوردارند. بنابراین این 3 بازیکن به واسطه تیم ملی است که حوزه نظام وظیفه به آنها مجوز می‌دهد، پس باید بدانند که تیم ملی باید برای آنها ارجح باشد. حسین طیبی هم نیاز به مجوز ندارد و بازیکن آزاد است و چون بازیکن حرفه‌ای به شمار می‌رود خودش می‌داند که تیم ملی چقدر ارزش دارد و خودش هم دارد تلاشش را می‌کند اما آن 3 نفر هم باید خودشان به فکر باشند چون می‌دانند این مجوزها به‌خاطر تیم ملی صادر می‌شود و باید تیم ملی را در اولویت قرار دهند. تا لحظه‌ای که وحید شمسایی هست از خودم گرفته که اولین نفر هستم تا جوان‌ترین بازیکن، همه باید قدر پیراهن تیم ملی را بدانند.

این هشدارها و بایدها از سوی شما می‌تواند اولتیماتوم تلقی شود؟
اولتیماتوم یا هشدار یا هر اسم دیگری روی آن می‌گذارند. ما بازیکنانی که سلامت فنی داشته باشند ازجمله این 4 لژیونر یا اصغر حسن‌زاده یا سنگ‌سفیدی که سابقه زیادتری دارند به نسبت بازیکنان جوان‌تر و هر کسی که در مباحث فنی به کار ما بیاید را می‌خواهیم از او استفاده کنیم. ما 40 روز قبل از مسابقات باید 25 نفر را معرفی کنیم و نباید در استرس قرار بگیریم چون از این تعداد باید اسم 14 نفر نهایی را بدهیم و دیگر نمی‌شود خارج از این لیست اسمی را داد.

قهرمانی آسیا دوباره به ویترین افتخارات فوتسال ایران بر می‌گردد؟
صددرصد شک نکنید قهرمانی آسیا بر می‌گردد، البته کار خیلی سخت است. تمام رقیبان ما با تیم‌های بزرگ دنیا دارند بازی تدارکاتی انجام می‌دهند؛ هرچند اسم‌ها برای من مهم نیستند و ما هم داریم تلاش خود را می‌کنیم.

همگروهی با تیم‌هایی که سرمربی ایرانی دارند کار را سخت نمی‌کند؟
برای ما فقط و فقط قهرمانی آسیا اهمیت دارد! والسلام. این را هم من باید بدانم و هم بازیکنانم.

انتهای پیام/



مطالب مرتبط