به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، تیم ملی فوتسال کشورمان در سال ۲٠۱۶ با هدایت سیدمحمد ناظم‌الشریعه توانست مقام سومی جهان را کسب کند و بزرگترین دستاورد فوتسال کشورمان را در مجامع بین‌المللی بدست آورد.

با این حال در کنار این مقام جهانی، آنچه این عنوان را ارزشمندتر کرد، کسب آن با یک مربی ایرانی بود که حتی تحسین سیدحسن خمینی، نوه‌ی بنیاگذار جمهوری اسلامی ایران را نیز در پی داشت.

لازم به یادآوری برای برخی از پیشکسوتان فوتسال این است که فوتسال ایران قبل از ناظم‌الشریعه، حدود ۵ سالی می‌شد که هیچ عنوان قهرمانی، حتی در آسیا را کسب نکرده بود تا سرانجام یک مربی ایرانی بار دیگر امیدهای ملت ایران و اهالی فوتسال را برای کسب افتخار زنده کرد.

پس از آن، ناظم‌الشریعه به همراه تیم ملی در جام جهانی ۲٠۲۱ در جمع هشت تیم برتر جهان قرار گرفت و در کنار تیم‌های بزرگ و نامداری همچون اسپانیا و روسیه از دور مسابقات کنار رفت.

به هر صورت این اولین مسابقاتی بود که ناظم‌الشریعه علی‌رغم نتیجه‌ای نسبتاً قابل قبول، نتوانست در آن، عنوان اول تا سومی را برای فوتسال کشورمان به ارمغان بیاورد.

پس از این ناکامی، که البته عوامل زیادی نیز در آن دخیل بود، متاسفانه حسین شمس پیشکسوت فوتسال که خود در سال ۲٠٠۸ بعنوان سرمربی تیم ملی در جام جهانی حضور داشت و با وجود در اختیار داشتن نسل طلایی فوتسال در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات حذف شد، سیل انتقادات غیرمنصفانه‌ای را به سمت ناظم‌الشریعه و تیم ملی روانه کرد.

وی از زمان حضور تیم ملی و در کوران مسابقات جام جهانی لیتوانی، در قامت پرچمدار منتقدین در رسانه‌ها ظاهر شد و از هر فرصتی برای تخریب کادر فنی استفاده کرد.

 مشخص نیست این مربیِ سابق و پرحاشیه که البته کارنامه چندان قابل قبولی هم در لیگ برتر ندارد، با چه هدفی اینگونه به خود اجازه‌ی تخریب تیم ملی کشورش را می‌دهد و به نوعی از فوتسال سهم خواهی می کند. فردی که همواره با چالش‌های فراوانی روبه‌رو بوده و چند صباحی است که هیچ باشگاهی تمایلی به همکاری با او ندارد و بصورت کاملا هدفمند درحال از بین بردن حرمت‌های تیم ملی و کادرفنی است.

از آخرین تجربه این منتقد فوتسال در کسوت سرمربیگری، می‌توان به هدایت تیم دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت محمد دادکان در سال ۹۵ و پس از آن نیم فصل حضورش در گیتی پسند اشاره کرد.

حسین شمس در تیم دانشگاه آزاد با وجود بازیکنان برزیلی و بودجه بسیار خوب این تیم تهرانی، به لیگ دسته اول سقوط کرد و در گیتی پسند نیز این تیم را در رتبه دومی در نیم فصل تحویل گرفت و در پایان فصل به سومی رساند! شمس در تیم ملی عناوین قهرمانی در آسیا دارد که آنهم جزو لاینفک فوتسال کشور ماست و بایستی در آسیا قهرمان شود.

انتقاد از عملکرد ناظم‌الشریعه در جام جهانی نیز کاملا بدیهی است و قطعا اشتباهاتی صورت گرفته که منتقدانِ دلسوز تیم ملی می‌توانند با بیان منصفانه آن، در راستای حل آن بکوشند اما انتظار می‌رود انتقادات بدون غرض‌ورزی صورت بگیرد تا هتک حرمتی به تیم ملی و جایگاه سرمربی آن نشود.

با نگاهی به کارنامه ناظم‌الشریعه به راحتی می‌توان دریافت که وی بعنوان یک مربی وطنی، گوی سبقت را از مربیان خارجی که زمانی سکاندار تیم ملی بوده‌اند و هیچ عنوان قابل توجهی نیز کسب نکرده‌اند، ربوده و از این بابت به خوبی پاسخ اعتماد مدیران فدراسیون فوتبال را نیز داده است. از دستاوردهای پرشمار این مربی پرافتخار فوتسال کشورمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_مقام نایب قهرمانی جام جهانی کوچک_ ۲٠۱۵

_مقام سومی جام جهانی کلمبیا_ ۲٠۱۶

_قهرمانی آسیا، ازبکستان_۲٠۱۶

_قهرمانی آسیا، چین تایپه_ ۲٠۱۷

قهرمانی المپیک آسیایی_۲۰۱۷

_قهرمانی آسیا،  چین تایپه _۲۰۱۸

_قهرمانی مرحله مقدماتی جام ملت های آسیا_۲٠۱۹

_حضور تیم ملی در رنکینگ جهانی فوتسال برای نخستین مرتبه درجایگاه سوم جهان_۲۰۱۹

_و قهرمانی در چند تورنمنت بین المللی دوستانه.

با نگاهی به این کارنامه پربار، به سادگی می‌توان به تحولاتی که محمد ناظم‌الشریعه در فوتسال ملی ما ایجاد کرد، دریافت.

 ناظم‌الشریعه به طور قطع در صورت حمایت مدیران فدراسیون فوتبال ایرادات فنی تیمش را رفع خواهد کرد و به کارش محکمتر ادامه خواهد داد و حتی اگر دستاورد دیگری کسب نکند، با همین کارنامه نیز، اندوخته‌های فراوانی را به فوتسال ایران اضافه کرده است.

 پیشکسوتان این عرصه نیز بهتر است با "انتقادات سازنده" و البته حمایت‌هایشان، در جهت بهبود وضعیت تیم ملی تلاش کنند و دست از تخریب مداوم کادرفنی بردارند تا در سال‌های متمادی، میلیون‌ها ایرانی و تیم ملی، حسرت روزهای از دست رفته را نخورند.

انتهای پیام/



مطالب مرتبط