• گروه مطلب:| خبر| فوتسال ملی|
  • کد مطلب:14608
  • زمان انتشار:چهارشنبه 04 فروردين 1400-08:58
  • کاربر:محمد محمدی
فوتسال ایران در انتظار تغییرات گسترده؛

فوتسال ایران با وجود اینکه دارای پتانسیل بالایی است اما وضعیت خوبی به لحاظ مدیریت ندارد.
از مدیریت جزیره‌ای تا پشت پرده تورنمنت تایلند/سفر  صانعی و شمس به مشهد جای هیچ توجیهی ندارد

به گزارش پایگاه خبری ۲۰۲۰، فوتسال ایران از گذشته تاکنون قدرت اول آسیا بوده است؛ هر چند در مقاطعی تیم‌های ملی فوتسال ژاپن و ازبکستان و تایلند هم توانستند خود را به سطح فوتسال ایران نزدیک کنند و با توجه به اینکه در طول سال‌های گذشته  فوتسال ایران دچار سوء مدیریت‌های زیادی شده شاید در آینده‌ای نزدیک قدرت اول آسیا محسوب نشود. 

 قطعا رسیدگی به وضعیت اسفناک فوتسال ایران باید یکی از دغدغه‌های عزیزی خادم باشد. او که به تازگی ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده گرفته در کنار همه مشکلات بزرگی که سد راه خود می‌بینید باید تدبیری برای نجات فوتسال در نظر بگیرد. همیشه افرادی بودند که فوتسال ایران را متعلق به خودشان می‌دانستند و برای منافع‌ شخصی خود از هیچ تلاشی دریغ نکردند و باید در وهله اول اجازه جولان این افراد را در فوتسال کشور نداد.

در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال، خبری از کمیته فنی نیست و این موضوع می‌تواند یک اتفاق مثبت تلقی شود؛ چرا که بیشتر کسانی که عضو این کمیته بودند همیشه سعی کردند که در هر جایی که منافعی است خودشان را دخیل کنند.

هفته پیش بود که مسابقات فوتسال امیدهای کشور در مشهد آغاز شد. نکته قابل تامل اینکه حسین شمس و داود پرهیزگار و همینطور علی صانعی هم برای تماشای این رقابت‌ها عازم مشهد شدند. حضور داود پرهیزگار در مشهد تا حدودی منطقی به نظر می‌رسد؛ چرا که وی فعلا ریاست کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال را بر عهده دارد؛ اما سفر  صانعی و شمس به مشهد جای هیچ توجیهی ندارد؛ آن هم در شرایطی که فدراسیون فوتبال مجبور شد هزینه سفر آنها را پرداخت کند. 

با توجه به اینکه کمیته فنی فوتسال از چارت فدراسیون فوتبال حذف شده عملا شمس که پیش از این عضو این کمیته بود  دیگر سمتی ندارد که بتواند بر اساس آن خودش را موظف به تماشای مسابقات فوتسال قهرمانی کشور کند. صانعی هم که سرمربیگری تیم فوتسال جوانان را بر عهده دارد هیچ لزومی به حضورش در مسابقات امیدهای کشور در مشهد نبود؛ چرا که صانعی باید بازیکنان مدنظرش را از مسابقات جوانان و نوجوانان انتخاب کند و بازیکنان رده امید به لحاظ سنی نمی‌توانند در رده جوانان بازی کنند. 

اینکه تیم‌های پایه فوتسال به صورت جزیره ای اداره می‌شوند و مربیان این تیم‌ها خودشان را ملزم به هماهنگی با برنامه‌های تیم ملی برگسالان نمی‌دانند هم یکی دیگر از معضلات فوتسال ایران محسوب می‌شود. همین موضوع باعث شده در چند سال اخیر بازیکن سطح بالایی در تیم‌های پایه رشد نکند. 

چگونگی حضور تیم ملی فوتسال در تورنمنت‌های بین‌المللی با حرف و حدیث‌های زیادی همراه بوده است. این تیم در طول یکسال گذشته به خاطر مسائلی همچون کرونا و البته مشکلات مدیریتی نتوانست در بسیاری از تورنمنت‌ها شرکت کند؛ اما در این میان اصرار زیادی وجود دارد که تیم ملی فوتسال در تورنمنت تایلند شرکت کند. این که چرا اصرار به حضور تیم ملی فوتسال در تورنمنت تایلند هستند شائبه‌ برانگیز است و حرف‌و حدیث‌های زیادی درباره این موضوع عنوان شده است؛ اما هر چه هست نباید فضا به گونه‌ای باشد که عده‌ای بر اساس منافع شخصی خود از فرصتی که برایشان ایجاد شده استفاده کنند.

قطعا عزیزی خادم وضعیت فوتسال ایران را بررسی خواهد کرد و با حقایقی روبرو خواهد شد که می‌تواند تصمیمات مهمی را برای این رشته به دنبال داشته باشد. فوتسال ایران به یک رنسانس اساسی نیاز دارد و نباید با کسانی که باعث شدند فوتسال ایران دچار هرج و مرج شود مماشات کرد.



مطالب مرتبط