تصمیم جنجالی فدراسیون فوتبال ایران در خصوص برکناری سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان ایران در چند روز گذشته باعث ایجاد شائبه هایی در رسانه ها شده است که با توجه به نزدیک بودن به زمان انتخابات فدراسیون ممکن است نادرست نباشند.
لطفا نگذارید فوتسال بانوان قربانی انتخابات شود / یاری توانایی کسب قهرمانی در آسیا را دارد

به گزارش فوتسال ۲۰۲۰، بحث بر سر تغییر سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان ایران و قانونی که فدراسیون فوتبال برای این امر عنوان کرده در محافل ورزشی و رسانه ها بازتاب های مختلفی را در پی داشته است.

این ماجرا پس از حضور شهناز یاری در تیم لیگ برتری فوتسال سایپا و خبر برکناری وی از تیم ملی در جلسه کمیته فنی فوتسال و فوتبال که به ریاست مهدی محمدنبی برگزار شد به اوج خود رسید.

دلیل برکناری یاری از این سمت، نقض قوانین سرمربیان ملی فدراسیون فوتبال اعلام شد. تصمیمی که به یک باره اتخاذ شده است و در دوره های پیشین نادیده گرفته شده بود.

یاری در خصوص پذیرش هدایت تیم فوتسال زنان سایپا گفته بود: این موضوع به این دلیل بود که اردوهای تیم ملی مدت زیادی است که به خاطر شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است، البته دورادور تمرینات ملی‌پوشان را زیر نظر داشتیم ولی هیچ کار گروهی و توپی نداشتیم. من بدون هماهنگی، با سایپا قراردادی را به ثبت نرساندم و کمیته زنان فدراسیون فوتبال در جریان این موضوع بود.

باید اشاره کرد؛ در دوره های مختلف پدیده حضورهمزمان یک سرمربی در تیم ملی و تیم باشگاهی در ایران بی سابقه نیست، پیش از این هم شهرزاد مظفر به عنوان سرمربی تیم ملی هدایت دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده داشت، همچنین نیلوفر اردلان در حالی که هدایت تیم سایپا را برعهده داشت، به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان در تورنمنت کافا هم انتخاب شد.
حتی می توان از کریم باقری هم نام برد که در دوره حضور ویلموتس همزمان در پرسپولیس و هم در تیم ملی فوتبال ایران حضور داشت.

در حالی که از سال ۱۳۹۸ مشخص بود سه رویداد مهم پیش روی تیم ملی فوتسال ایران یعنی جام جهانی برزیل، رقابتهای داخل سالن آسیا (تایلند) و سومین دوره از رقابتهای قهرمانی فوتسال آسیا قرار دارد، فدراسیون فوتبال ایران بدلیل شیوع ویروس کرونا، چهار مرحله اردوی پیش بینی شده از سوی کادر فنی را در یک سال گذشته لغو کرد و تیم ملی ایران عملا هیچ تمرینی در این مدت نداشت.

باید گفت، وظیفه برگزاری اردوهای تیم های ملی برعهده فدراسیون فوتبال بوده است و با توجه به برگزاری اردوی تیم ملی فوتسال مردان در مدت ذکر شده، با یک مقایسه ساده می توان مسئولیت عدم برگزاری اردوهای تیم ملی بانوان را متوجه فدارسیون فوتبال دانست.

بگذارید تا ماجرای هدایت تیم های ملی و برخی از عناوین کسب شده توسط این مربی را از ابتدا مرور کنیم؛

عدم اعزام تیم ملی امید به المپیک جوانان / فدراسیون فوتبال، مرداد ۱۳۹۵ سکان هدایت تیم ملی فوتسال امید دختران ایران را جهت شرکت در بازیهای المپیک جوانان ۲۰۱۸ به شهناز یاری سپرد. اما بر طبق قوانین فیفا برای المپیک جوانان، از هر کشور فقط یک تیم در بخش پسران یا دختران می تواند در بازی ها شرکت داشته باشد. که در نهایت با وجود کسب سهمیه هر دو تیم، تیم پسران راهی این رقابت ها شد.

قهرمانی در لیگ برتر فوتسال ایران (سال ۹۷) / تیم فوتسال نامی نو اصفهان در چهاردهمین دوره این رقابت ها تحت هدایت شهناز یاری موفق به کسب عنوان قهرمانی این مسابقات شد.

قهرمانی بهمراه تیم ملی دانشجویان ایران در جهان (سال ۹۸) / تیم ملی دانشجویان ایران با غلبه بر تیم های اسکاتلند، بلژیک، فرانسه و اسپانیا در دیدار فینال، تحت هدایت شهناز یاری به عنوان قهرمانی دست یافت.

حال قرار است، مسابقات لیگ برتر فوتسال بانوان ایران با توجه به برنامه ریزی های انجام شده از ۲۶ دیماه جاری آغاز شود.

با این تفاسیر، حاشیه هایی این تصمیم فدراسیون را تحت شعاع قرار دادند. یکی از این حاشیه ها مربوط به مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون فوتبال است. زیرا شهناز یاری بعنوان سرمربی تیم ملی ایران و سرمربی تیم لیگ برتری سایپا، دو حق رای در این انتخابات برای خود دارد.

با توجه به حواشی پیش آمده، برای تیم ملی فوتسال ایران در روزهای منتهی به انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، تغییر حتی یک رای هم ممکن است سبب پیروزی یا شکست یکی از نامزد های این انتخابات شود. به همین دلیل بسیاری از رسانه در خصوص این تصمیم جنجالی فدراسیون فوتبال به سمت فرضیه ها و شائبه هایی پیش رفتند که در نتیجه انتخابات تاثیر خواهد گذاشت.

اما سوال مهم اینجاست که چرا فدراسیون برکناری و عزل سرمربی را به برگزاری مسابقات و اردوهای ملی پوشان ترجیح داده است آن هم در شرایطی که اکنون بحث آماده سازی آنان باید مهم ترین دغدغه فدراسیون‌نشینان باشد؟!

چه کسی می تواند تضمین کند تصمیمات اتخاذ شده، تیم ملی فوتسال بانوان را از تکرار سومین قهرمانی خود در قاره آسیا دور نخواهد کرد؟ آیا در شرایط کنونی استفاده از فرصت ها و فراهم آوردن شرایط تمرین و آماده سازی این تیم جهت حضور در رویدادهای ذکر شده و تزریق آرامش به این تیم و کادر فنی آن راه بهتری برای تحقق این اهداف نیست؟

باید تاکید کرد، مسئولان ورزشی و کسانی که به دنبال شرکت در انتخابات هستند، نباید تیم ملی فوتسال بانوان را دستاویزی برای رسیدن به خواسته‌های خود قرار دهند.

در واقع اگر فدراسیون برنامه‌ای برای تیم ملی فوتسال بانوان ایران دارد باید آن را به صورت شفاف تشریح کند و عزمی جدی در راستای تحقق آن داشته باشد اما اگر چنین شائبه‌هایی درست باشد، نشان می‌دهد که نگاه مسئولان به تیم ملی فوتسال بانوان، نگاهی ابزاری است و در راستای اهداف خود حق رای یک فرد را از او سلب می‌کنند.



مطالب مرتبط