در نگاهی اجمالی به بررسی عملکرد تیم ملی فوتسال پرداختیم.
بررسی عملکرد تیم ملی فوتسال ایران

به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، تیم ملی فوتسال ایران در دو بازی مقابل روسیه هر چند یکی را پیروز شد اما عملکرد ضعیفی داشت، تیم ملی کشورمان تیمی با بازیکنان خلاق که پیشنهاد سرمربیگری این تیم بزرگ را، هیچ مربی بزرگی نمیتواند رد کند.

تیمی قابل احترام در دنیا که سه بازیکن کنونی آن در تیم قهرمان اروپا و جهان حضور دارد.

مواردی که نیاز است تا، کادر فنی تیم ملی توجه ویژه ای داشته باشد:

تجدید نظر در استفاده از پیووت (رٱس جلو )، در حال حاضر تیم ملی کشورمان از سعید احمد عباسی بعنوان رٱس ثابت استفاده می کند و بندرت اتفاق می افتد که سعید احمد عباسی بعنوان رآس متحرک بازی کند مگر زمانیکه ما از بهروز عظیمی در رآس استفاده کنیم.

هنگام حفظ توپ برای ایجاد موقعیت های خطرناک از تاکتیک رٱس متغییر کاملا بی نصیبیم.

در حفظ توپ بسیار ضعیف عمل می کنیم بطوریکه در بازی مقابل قرقیزستان بیش از 60مرتبه و در بازی دوم مقابل روسیه بیش از 42 مرتبه توپ از دست دادیم.

روی دفاع مقابل پاور پلی تمرکز لازم را نداریم ضمن دریافت 2 گل در بازی اول 2 گل نیز در بازی دوم روی همین تاکتیک گل دریافت نمودیم .

روی دفاع در مقابل ضربات ایستگاهی نیز بشدت دچار ضعف هستیم و در مقابل ضربات ایستگاهی تمرین شده در بازی دوم 2 گل دریافت نمودیم و با احتساب دو گل دریافتی روی همین تاکتیک  روسها 6 موقعیت خطرناک روی دروازه ی ما، بوجود آوردند .

روسها در این بازی روی ضربات ایستگاهی اوتهای نزدیک، کرنرها از تعداد 11 عدد  7 موقعیت خطرناک و 2 گل بنام خود ثبت کردند .

ایران با تعداد 12 ضربه ایستگاهی تنها 1 گل و 3 موقعیت خطرناک را بنام خود ثبت نمود.

درحال که بازیکنان ما شب بازی تا دیر وقت استوری پست می کنند و کادر فنی به فکر پاسخ موافقان و منتقدان هستند تیم ملی روسیه با آنالیز دقیق بازی، روحی، جسمی، فردی، گروهی و تیمی نتیجه ای فراتر از انتظار کسب می کند .

استراتژی نیاز به دو عنصر تفکر و اجرا دارد زمانیکه برخی بازیکنان و کادر فنی در ذوق پیروزی بازی اول باشند و زمانیکه یک تیم سلطه محور و بازیکن محور باشد دقت در سرعت و ریتم بازی را با خلل مواجه می کند و توانایی ذهنی بازیکنان را آشفته تر از بازی اول خواهد نمود .

در زمانیکه شرایط جو حاکم بر بازی به نفع ایران بود روسها با تمرکز بالاتر در تصمیم گیری ها و اجرای بهتر تاکتیک ها باعث شکست سنگین و سقوط یک پله ای ما در نکیگ فیفا شدند .

دلایلی که مطرح می شود ضعف بدنی تیم ملی ایران در بازی دوم، دلیلی کاملا غلط است زیرا بازیکنان تیم ملی ایران در نیمه دوم کمتر از یک سوم نیمه اول توپ را لو دادند.

در ضربات ایستگاهی دوبرابر نیمه ی اول موفق عمل کردند و از این حیث موقعیت های خطرناک بوجود آوردند و موقعیت های خطرناک ایران در نیمه دوم به دو برابر نسبت به نیمه اول افزایش یافت .وقتی که تیمی در یک بازی دو گل از ضربات ایستگاهی و دو گل از پاورپلی دریافت می کند
نشان از آن دارد که همه ی بازیکنان آن تیم در زمین خودی با آگاهی محیطی و استقرار مناسب و تمرکز بالا دفاع نمی کنند .

این سری گل های دریافتی متوجه کادر فنی است نه ضعف بدنی و خستگی، گرچه در مقوله ی خستگی و ضعف بدنی نیز  کادر فنی می باست پاسخگو باشد.

تیمی که خسته باشد عملکرد آن بشدت دچار  کاهش پیدا می کند نه اینکه موقعیت های بهتر و در پاور پلی تمرکز بیشتر و بازی مالکانه داشته باشد .

بازی های دوستانه ما حتی از بازی های دوستانه برزیل و روسیه هم بیشتر بوده فراموش نکنیم روسیه از زمان تورنمنت 6 جانبه  فقط 2 بازی انجام داد اما تیم ملی ایران 6 بازی با تیمهای مهمی همچون برزیل، روسیه، پاراگوئه انجام داد . برزیل پس از 6 جانبه با کاستاریکا بازی انجام داد اما ایران با روسیه 2 بازی انجام داد.

آنچه مسلم است چشم انداز ما فقط موفقیت در جام ملتهای آسیا است و در افق بلند مدت دکترین ما خلق شگفتی با تکیه بر خلاقیت فردی بازیکنان است .

آنچه که بین تیمهای متمول دنیا با ما متفاوت است آنان چه بازی را برنده باشند و چه بازنده به آنالیز آن بازی می پردازند برای از بین بردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، آنان متفاوت فکر می کنند و این تفاوت فکرکردن است که فراز و نشیبها را به حداقل می رساند .

تیم ملی به تکمیل کادر فنی و تفکرات مدرن، ایجاد تغییرات مثبت و ایجاد شناخت و ایده ها و جایگزین هایی که در حل مشکلات فردی و تیمی مفید است نیاز دارد .

فراموش نکنیم که خلاقیت چیزی نیست جز دیدن و ایجاد موقعیت جدید .

بد نیست با فلسفه کشورهای مختلف آشنا شویم :

فلسفه برزیل: ما بازیکن هستیم و وظیفه بازی کردن داریم .

فلسفه هلند : بازی زیبا و بدون استرس مثل گل های کشورمان.

فلسفه آلمان : بازی بدون تنش تا سوت پایان ادامه دارد.

فلسفه ژاپن : اتحاد نهنگ ها (ماهی های کوچک در کنار هم مثل نهنگ پر قدرت می شوند و اتحاد نهنگ ها فرمانروایی اقیانوس ها را بوجود می آورند )

فلسفه ی ایران در فوتبال و فوتسال: آینده جبران خواهیم نمود.


               "علی طاهری"



مطالب مرتبط