با توجه به رقم پایین قراردادهای بازیکنان ملی‌پوش فوتسال بانوان به نظر می‌رسد بازیکنان در حال کوچ به فوتبال هستند.
زنگ خطر برای فوتسال بانوان با کوچ به فوتبال!

به گزارش پایگاه خبری ۲٠۲٠، مسابقات لیگ برتر فوتسال زنان دومین سطح مسابقات باشگاهی کشورمان است. اولین دوره لیگ برتر فوتسال زنان در سال ۱۳۸۴ برگزار شد البته پیش از آن، مسابقات فوتسال زنان بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷ در سطح استان تهران برگزار می‌شد و اولین لیگ کشوری در سال ۱۳۷۹ و یکسال پس از تأسیس انجمن فوتسال برگزار شد و این مسابقات تا سال گذشته به همین ترتیب ادامه داشت.

کمیته فوتسال در سال 1401 نام لیگ را به سوپر لیگ بانوان تغییر داد. اولین دوره این  مسابقات در سال ۱۴۰۱ با حضور ۸ تیم پیکان تهران، نصر فردیس کرج، ملی حفاری اهواز، مس رفسنجان، پالایش نفت آبادان، رایزکو صفادشت، پویندگان صنعت فجر شیراز و هیات فوتبال نطنز برگزار شد و امسال هم لیگ برتر از 8 تیم به 10 تیم رسید.

سابقه خوب و طولانی بانوان فوتسالیست و حضور آنها در تیم ملی و اینکه این تیم در دو دوره از حضورش در آسیا قهرمان قاره کهن شد و بانوان کشورمان نیر توانستند عناوین برترین دروازبان، خانم گلی، بهترین بازیکن و.... را در آسیا بدست آورند، با این حال به نظر می رسد مشکلاتی بر سر فوتسال بانوان ایجاد شده است.

 

این روزها حال بانوان فوتسالیست خوب نیست و یکی پس از دیگری به دلیل دستمزد پایین در لیگ،  نبود اسپانسر، عدم حمایت مسوولان فدراسیون، عدم پخش مستقیم بازی‌های لیگ و ......در حال خداحافظی از این رشته پرطرفدار توپی هستند و رفتن این بازیکنان به خصوص ملی پوشان کشورمان از فوتسال به فوتبال را می‌توان زنگ خطر و هشداری برای فوتسال بانوان دانست که اگر توجهی نشود قطعا و به راحتی عنوان قهرمانی آسیا را از دست می‌دهیم و بهتر است تا دیر نشده فدراسیون فوتبال و کمیته بانوان برای این موضوع چاره‌ای بیاندیشند.

در همین باره فرزانه توسلی در مورد صحبت‌های بعضی از ملی‌پوشان فوتسال که به دلیل دستمزد پایین تصمیم به خداحافظی از فوتسال و ورود به فوتبال گرفته اند، اظهار داشت: واقعیت را باید بگوییم رقم قرارداد در فوتسال بانوان خیلی پایین است. حتی نسبت به فوتبال بانوان؛ با وجود اینکه تیم ملی فوتسال بانوان دو دوره قهرمان آسیا شده است اما متأسفانه هیچ توجهی به فوتسال بانوان نشده است.

سنگربان تیم ملی کشور گفت: در دو دوره از قهرمانی آسیا همیشه بچه‌های ما جزو بهترین‌های آسیا معرفی شده‌اند و حتی نام دروازه‌بان تیم ملی کشورمان جز کاندیدای برترین دروازه‌بان دنیا بود. اما متأسفانه هر سال به جای اینکه وضعیت فوتسال بهتر شود، بدتر می‌شود و با توجه به وقفه‌ایی چند ساله که در بازی‌های آسیایی پیش آمد وضعیت بانوان فوتسالی بدتر شد. بعد از دو دوره  قهرمانی در آسیا تازه فوتسال بانوان در بین مسئولین مطرح شده بود اما وقفه‌ای که در بازی‌های آسیای به وجود آمد ضربه بسیار سنگینی به فوتسال بانوان وارد کرد. با توجه به این وقفه طولانی در بازی‌های آسیایی انگیزه اسپانسرها جهت حمایت از باشگاه‌ها از بین رفت و رفته رفته انگیزه بازیکنان هم کم شد.

 

وی ادامه داد: مشکل بزرگ دیگری که وجود دارد عدم برگزاری جام باشگاه‌های فوتسال آسیا است و شاید یکی از دلایلی که اسپانسرها به فوتسال بانوان ورود نمی‌کنند عدم برگزاری جام باشگاه‌هاست. تاج ریاست فدراسیون فوتبال جزو افراد تصمیم‌گیرنده در AFC و رئیس فوتسال و فوتبال ساحلی آسیا است و ایران کرسی محکمی در آسیا دارد. وی خیلی راحت می‌تواند در برگزاری مسابقات جام باشگاه‌های آسیا کمک کند. حتی با حضور 4-5 باشگاه کشورهای مختلف می توان این مسابقات را برگزار کرد.

برترین دروازبان دو دوره آسیا افزود: قدمت فوتسال ما در حال حاضر از فوتبال بانوان بیشتر است و ما بازیکنانی داریم که 20 سال است در لیگ و تیم ملی بازی می‌کنند  اما متأسفانه رقم قرارداد آنها ناچیز است و کل قرارداد یکسال بانوان فوتسالی حتی به 500 میلیون هم نمی‌رسد. البته این رقم برای بازیکنان مطرح بوده و  واقعاً گفتن این موضوع یک درد است. شماوقتی شرایط اقتصادی و در آمد خوبی نداشته باشید قطعا انگیزه کمتری پیدا می‌‌کنید. هرکدام از این بچه‌ها در این 20 سال که عمرشان را صرف فوتسال کردند صرف هر کار دیگری می‌کردند قطعاً وضعیت مالی‌ و اقتصادی بهتری داشتند.

وی ادامه داد: لیگ ما با حجاب کامل در حال برگزاری است و فکر نکنم مانعی وجود داشته باشد. همانطور که گفتم سازمان لیگ باید شرایط حضور را برای مدیران باشگاه‌ها و خانواده بازیکنان فراهم کند. چه ایرادی دارد که مدیران عامل باشگاه‌ها از نزدیک شاهد فوتسال بانوان باشند و قطعاً اگر این اتفاق روی دهد ما شاهد حمایت بییشتری از سوی مدیران باشگاه‌ها خواهیم بود. یادم هست چند سال پیش به این صورت لیگ بانوان برگزار می‌شد و هیچ مشکلی هم برای کسی به وجود نیامد. 

توسلی در پاسخ به این سوال که شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی بازیکنان ملی‌پوش اعلام کردند که در اردوی جدید تیم ملی شرکت نمی‌کنند، اظهار داشت: خیر، این موضوع صحت ندارد اما به دلیل اینکه به یکباره فدراسیون اعلام کرد که اردوی تیم ملی قرار است برگزار شود بعضی از بازیکنان درگیر برخی از مسائل شخصی و خانوادگی خود بودند و اعلام کردند که نمی‌توانند در کنار تیم باشند اما اینگونه نیست که کلاً نخواهند در اردوی تیم ملی حضور داشته باشند و یا حرفی از نیامدن به تیم ملی زده باشند.

توسلی خاطرنشان کرد: پیراهن ملی برای هر بازیکنی ارزشمند است و همه تلاش می‌کنند که به بالاترین سطح  که پوشیدن لباس تیم ملی است، برسند. بازیکنان ملی‌پوش دوست ندارند جایگاه‌ خود را در تیم ملی از دست بدهند. اما اینکه بازیکنان می‌خواهند از فوتسال به فوتبال بروند واقعیت دارد و می‌توان حق را به آنها داد. به دلیل اینکه رقم قرارداد آنها در فوتسال بسیار ناچیز است و در فوتبال دستمزد دو برابری می‌گیرند و اکثر بازیکنان دوست دارند که آخرین روزهای بازی خود در فوتسال در فوتبال باشند که شاید در آینده از نظر اقتصادی به آنها کمکی شود. فوتسال رشته جذابی است. امیدوارم نگاه مسئولین نسبت به این موضوع بهتر شود و نگاه ملی در فوتسال تغییر کند تا بازیکنان ملی‌پوش فقط به فوتسال فکر کنند.

انتهای پیام/



مطالب مرتبط